I dette kurset vil du få innsikt i tarotkortenes magiske verden. Vi ser spesielt på hvordan kortene fungerer ut i fra følelser, kjærlighet og forhold mellom mennesker.

 

Velkommen til Magasinet Harmonis tarotkurs: Kjærlighet og relasjoner

Vi har gleden av å tilby et nytt og spennende konsept for å gi alle muligheten til å lære å bruke tarotkort på en forsvarlig og innsiktsfull måte. I nettkurset får du tilgang til tekst, oppgaver, quizer og lignende. Vårt undervisningsopplegg egner seg utmerket for deg som ønsker å foreta en personlig reise gjennom tarotkortenes univers, eller som rett og slett ønsker å lære å bruke kortene som hjelpemiddel til å få innsikt og foreta valg. Kurset er utviklet av Per Henrik Gullfoss og  Briana Holberg.

Nyttig informasjon før du begynner
Hvordan bruke kurset

Hvordan bruke dette kurset

 • Det første du må gjøre er å skaffe en tarotstokk. Kurset er basert på tarotstokken Rider-Waite, en meget god stokk som anbefales. Kortene har klare illustrasjoner og letter dermed tolkningen. Alle kortene i den lille arkana har illustrasjoner av ulike scener, nesten som teatertablauer. Dette gjør det lettere å huske hva kortene betyr. Kurset vil imidlertid illustreres med mange ulike stokker.
 • Åpne tarotstokken og gjør deg kjent med kortene. Studer bildene.
 • Tarotkurset består av ulike deler. Hoveddelen er en tekst som forklarer alle kortene.  Du kan ta noen hver dag. Sammenlikn med dine egne kort mens du leser om dem.
 • 78 kort er mye å lære og det vil ta litt tid å huske alle. Prøv å få tak i grunnenergien i kortene. Lek deg med dem ved for eksempel å trekke dagens kort. Man kan lære mye av å se hva kortet sier og sammenlikne med dagens opplevelser.
 • Kurset inneholder quizzer og selvtester.  Quizzene kan du ta når det passer. Lek deg med dem og forsøk flere ganger til du til slutt har alle riktig.
 • Husk tarotkortene tar tid å lære og de krever innsats. Daglig lesing og bruk letter læreprosessen. Gi ikke opp, men si til deg selv at dette klarer du.
 • Etter hvert kan du begynne å trene deg på å legge for andre. Men husk å si at du er under opplæring og vær ikke vær for bastant i starten. Lytt til personen du legger for.
 • Les gjennom de etiske reglene
Etiske regler

Etiske regler

 1. Sett deg selv i en nøytral posisjon. Ikke døm klienten etter dine egne moralske verdier og normer. Ikke la det påvirke tolkningen din. Forstå at klientens situasjon er forskjellig fra din.
 2. Ikke legg for en tredje person eller en person som ikke er tilstede. For eksempel: Hva driver mannen min med nå?
 3. Ikke spå sykdom eller død.
 4. Ikke legg for folk som ikke ønsker å bli lagt for.
 5. Si nei hvis du ikke ønsker å gjøre et legg. La deg ikke presse til å legge hvis du ikke ønsker det.
 6. Ordlegg deg med forsiktighet og varsomhet. Vær oppmerksom på den virkningen dine ord gir.
 7. Hjelp mennesker med å ta ansvar for sitt eget liv. Du skal ikke ta valget for dem. Ikke si ja eller nei. Et eksempel: Vil jeg bli rik? Et bedre spørsmål lyder: «Hvordan kan jeg bedre økonomien min?» Da kan kortene fortelle noe om, hvilke ressurser og virkemidler personen har til rådighet.

 

8 vanlige spørsmål om tarotkort

8 vanlige spørsmål om tarotkort

 1. Kan du kjøpe din egen stokk eller bør du få den i gave?

Svar: Du kan kjøpe din egen tarotstokk.

 1. Blir energien i tarotstokken ødelagt hvis andre bruker/tar på den?

Svar: Dette er en følelsessak. Hvis det er ok for deg gjør det ingenting om andre låner stokken eller tar på den.

 1. Bør jeg forberede meg på en spesiell måte før jeg legger?

Svar: Dette er også en personlig sak. Ritualer og forberedelser kan hjelpe en å fokusere, men det er ingen påbud om det.

 1. Kan jeg legge tarotkort på samme spørsmål flere ganger?

Svar: Det er viktig å ikke legge flere ganger etter hverandre på samme spørsmål. Svarene blir mer og mer uklare. Du kan stille samme spørsmål igjen når du føler situasjonen har forandret seg.

 1. Hva med omvendte kort dvs kort som er snudd på hodet?

Svar: Mange bruker omvendte kort. Dette kurset legger imidlertid ikke opp til å bruke omvendte kort. Tarotstokken har 78 kort og dermed kort for så å si alle situasjoner. Vi synes ikke det er behov for å snu kortene for å få flere tolkningsmuligheter. Dessuten praktiseres tolking av snudde kort forskjellig. Noen tolker et snudd kort som det motsatte dvs man mangler denne energien, andre mener virkningen er den samme som rett vei men svakere.

 1. Hvem kan jeg legge for?

Svar: Du kan i praksis legge kort for alle som ønsker det. Det kan være vanskelig å legge på seg selv. La deg ikke presse til å legge kort hvis det ikke føles riktig.

 1. Hvor langt frem i tid kan jeg legge kort?

Svar: Det kan lønne seg å sette en tidsfrist for eksempel 6 måneder eller 1 år som maksimum. Da kan det være lettere å forholde seg til svaret.

 1. Hva skiller synske fra tarotkorttolkning?

Svar: Synske som spår i fremtiden bruker sin synskhet og  intuitive evner til å se. De kan inspireres av kortene, men tolker ikke primært kortene. Synsk spåing forteller som regel konkret hva som vil skje fremover for eksempel om du blir gift, får barn og lignende. Dette kurset legger opp til å bruke tarotkort som veiledning og selvutviklingsverktøy. Vår filosofi er at du selv kan ta kontroll over din egen skjebne. Derfor er vi kritisk til en del av det som skjer på spådomsfronten hvor man kan risikere å tilgang til informasjon, riktig eller gal, som man ikke har kontroll over og som har liten hensikt å vite.

 

Farger og følelser

Farger og følelser hører sammen. Man snakker om å se rødt, eller å bli grønn av misunnelse. Man kan skyte en hvit pil etter enkelte saker og ting, mens andre ser heller sort på det hele. Det er derfor naturlig å legge merke til fargene på de kortene som kommer opp når man legger et legg om kjærlighet og følelser.  En rød kappe betyr intensitet og lidenskap. Mye grønne planter og grønne bakker sier noe om fruktbarhet og kreativitet. Det er med andre ord viktig å vite noe om betydningen av fargene, for å forstå klart hvordan følelsene utfolder seg, slik det vises gjennom kortene.

Rød

I kjærlighet står fargen rød for lidenskap. Den er hett og brennende begjær. Rødt opplever intet som likegyldig. Det føles varmt, intenst og energien er høy og pulserende. Når man snakker om at hjertet banker hett og at man brenner av følelser, så er det oppleves gjennom den røde farge. Utfordringen med rødt er å ikke bli besatt og fanget av bålet. Å ikke brenne seg selv ned til aske, eller brenne lyset i begge ender. Det er også viktig å ikke brenne så hett at de som kommer nær oss blir svidd av flammene og flykter. På sitt beste er rød kjærlighet naken, uredd og sterk. På sitt verste blir man hensynsløst besatt av sine egne drifter og behov.

Oransje

Den oransje kjærlighet er lidenskapelig og sensuell. Her er det sleve tilfredsstillelsen av de fysiske og sanselige lyster som står i høysetet. Kjærlighet er forbundet med nytelse og kroppslig tilfredsstillelse. Hud mot hud er en absolutt nødvendighet. Kjærlighetens gleder går gjennom de fem sansene og fyller opp kroppens tempel med flytende nektar. På sitt mest urene blir oransje kjærlighet en hensynsløs utnyttelse av andre for å tilfredsstille egne sanselige behov og lyster.

Gul

Gul er i seg selv ikke en farge som er sterkt knyttet til kjærlighet. Det viktigste når gult dominerer er gleden over utfoldelse. Den gule kjærlighet er mer som et biprodukt av livsenergi og livsutfoldelse, enn som noe man søker etter i seg selv.   Den gule kjærligheten er leken og forbundet med bruk av vilje. På sitt beste er denne elskoven som en gave du gir andre. Du elsker deg selv og søker ikke bekreftelse og opplevelse av å bli elsket, men et sted å gi ut din overflod av kjærlighetsenergi. På sitt mest urene blir gul kjærlighet en kamp om vilje og dominans.

Grønn

Denne kjærligheten er grønn. Her er det snakk om hjerterom, og å ønske å skape en plass for det man elsker i livet sitt.  Den grønne kjærlighet er mer knyttet til omsorg, nærhet og vennskap enn til lidenskap. Det er mer å elske det som skapes og blir skapt, enn en bestemt skikkelse.  Grønn kjærlighet utvikles over lang tid. Det er gjennom denne kjærligheten vi lærer å elske det som omgir oss, istedenfor det vi tiltrekkes av. På sitt beste er grønn kjærlighet inkluderende og stadig nyskapende. På sitt mest urene er giftig grønn all angst for å miste det man allerede har. Grønn står ikke for tiltrekning, men for tilhørighet. Og sjalusi, angst og eiertrang har en tendens til å bli giftigere og farligere jo lengre man har hatt følelsen av å ”eie” noen andre.

Blå

Den blå kjærlighet er opplevelse av behag, vennskap og forståelse. Her vokser kjærlighet ut av vennskap, heller enn vennskap ut av kjærlighet. Man kan snakke sammen og dele sine innerste tanker. Samtidig er det et stort behov for frihet. Den blå kjærlighet er mer basert på fornuft og følelse av harmonisk fellesskap, enn på lidenskap og det man kaller det fysiske. Her er det sosiale og mentale det viktigste. På sitt beste er blå kjærlighet en dyp åndelig og bevissthetsmessig kontakt, hvor man komme rut over det personlige behovet for å eie.  På sitt verste er det en kald og upersonlig forbindelse, hvor man kun elsker så lenge man har interesse av og bruk for det man elsker, og så snart det ikke er tilfelle blir kjærlighet erstattet med likegyldighet.

 

Flere farger
Lilla

Lilla

Lilla kjærlighet er av den dype, intense og åndelige typen. Det er ikke først og fremst erotisk, men samtidig er det intenst og du føler at dette er skjebnen. Her kommer følelsen av å smelte sammen og at to sjeler blir ett. Det føles som om universet har en dypere mening med denne kjærlighetsmusikken, og at dere ikke har noe valg. Det var liksom universets vilje og dypere mening at denne søte musikken skulle oppstå. På sitt beste er dette en dyp åndelig kjærlighet, hvor to sjeler virkelig kan se hverandre og oppleve hverandres essensielle skjønnhet. På sitt mest urene er den et rent fantasifoster.. En gjensidig projeksjon av umodenhet og lengsel etter å slippe ansvar for sitt eget liv.  Det preges da av urealistiske forventinger til den man elsker og til forholdet, slik at man kan føle seg forferdelig skuffet og sveket..

 

Svart

Svart

Svart kjærlighet er destruktiv. Da søker man nesten ødeleggelsen og utslettelsen gjennom kjærlighet. Ikke å elske for å føde nytt liv. Men å elske for å sammen gå over alle grenser og inn på de mørkeste steder så man til slutt kan befris fra hele lidenskapen og få fred i den absolutte sorte stillhet.

 

Rosa

Rosa

Rosa kjærlighet er ungpikenes kjærlighet. Den lette og romantiske som ikke er egnet til erotiske forhold med voksne mennesker.  På sitt beste er dette uskylden i den uåpnede pakken. På sitt verste er dette den godt åpnede og tungt brukte pakken som tror den er rosa og gjemmer seg bak en falskt dekorert ungpikefasade.

 

Lyseblå

Lysblå

Lyseblå er ridderen på hvit hest. Det er ynglingens drøm om å være ridder.  Den lyseblå kjærlighet bærer på det beste i seg spiren til visdom og den søken etter sannhet som virkelig nærhet og intimitet blir. Når den blir uren er det som om kjærligheten alltid er en drøm man jager videre mot, fordi ingen virkelige mennesker kan passe inn i de lyseblå silkeskoene og perlebroderte drømmene om skjønnhet, ære, letthet og visdom som preger den umodne og evig upålitelige yngling.

Tarotkortene

Ordet tarot er av fransk tareau som igjen er tatt fra italiensk tarocchi. Betydningen av ordet er ukjent.

Tarocchinavnet ble brukt fra og med 1500-tallet og er første gang registrert brukt 1516 i en av regnskapsbøkene til Ferrarahoffet.

På 1400-talltet gikk tarotstokken under navnet carte de trionfi, som kan direkte oversettes med trumfkort

Tarotkortene 

En standard trumfstokk består av 78 kort. Det er 40 såkalte småkort i serier på 10 x 4 kalt mynter, staver, sverd og beger. Det var vanlig å kalle kortfargene mynter, sverd, begre og staver i Italia. Våre betegnelser kløver, ruter, spar og hjerter kom fra Frankrike.

TAROT OG TALLENES BETYDNING

Det er ikke uten grunn at man har ordtak som at alle gode ting er tre.  Vi kan tenke oss at hvert eneste tall har en helt spesiell betydning i forhold til kjærlighet, forhold og følelser. Denne gjennomgangen gjelder først og fremst for de 40 kortene som utgjør den lille arkana.

 

Les om tallene her

1

EN

Ettallet viser til nye muligheter og åpninger. I kjærlighet og følelser viser det energien den du legger for har tilgjengelig. Det sier noe om at man er klar til å gå ut i verden og gripe muligheten. At man har et indre overskudd, eller at det dukker opp ytre muligheter.

2

TO

Der ettallet var mulighet er totallet møte.  Totallet viser til at det er tiltrekning eller frastøting. Likegyldighet eller nysgjerrighet. Men totallet er mer observerende enn vurderende. Her ser man, beveger seg og betrakter. Man snuser rundt grøten og har enda ikke helt bestemt hva man skal gå for. Samtidig er det en sterk tiltrekning i toerne. Det er en uskyld og uvitenhet i toerne som både kan beskytte og gi vansker.

3

TRE

I tretallet er man underveis og må velge retning. Vil man danse, eller vil man ikke danse. Og hvem vil man danse med. Hvor skal du. Hva vil man investere. Har dette man gjør kvaliteter nok. Som sagt i treerne begynner ting og modnes og man foretar vurdering valg og bestemmer seg for å gå vider e på den ene eller andre måten. Tretallet gir deg det du trenger for å finne ut hva du liker… eller ikke liker.

 

4

FIRE

I firerne står man på stedet hvil. Der kan man ha stått lenge… i noen tilfeller alt for lenge. Mens i andre sammenhenger er det godt med en pust i bakken. I kjærlighet er firerne det etablerte, vedvarende og selvfølgelige. Noe som kan være en stabil glede og trygghet, eller et fengsel hvor følelsene av utilfredshet og fangenskap stadig vokser.

 

5

FEM

Femtallet krever at man bruker sin vilje. Vi har fem fingre på hver hånd. Mennesket må bruke sin vilje og kjempe mot motstand for å komme dit man vil. Femtallet kan dermed gi mot, ureddhet og villighet til å stå på. Men det kan også vise at man skaper mye motstand, sitter fast i frustrasjon og trenger å bevege seg. En ting er sikkert. Intet kommer av seg selv i femmerne.

 

6

SEKS

Sekserne er det åpne landskap som utfolder seg etter at man har gått igjennom utfordringene. Sekserne står for utfoldelse av kjærlighet, glede og en uproblematisk følelse av å kunne streke seg mot nye horisonter. Det er mye glede, uskyld og overflod i sekserne.

 

7

SYV

I syverne må man holde på kjærligheten og følelsene. Det er to muligheter her. Enten har man holdt på det gamle så lenge at man har stivnet og blitt forstenet. Eller man trenger virkelig å kjenne på sitt ansvar og lære å sette grenser for sin egen og andres rett til uhemmet utfoldelse. Her gjelder det å stikke fingeren i jorda, se hvor man står og ta konsekvensen av det. I sjuerne nytter det aldri med enkle triks eller de lette veier. Jo fortere man gjør det ordentlig og grundig, jo lettere blir det hele.

8

ÅTTE

Her skjer det uventede. Følelser tar nye retninger. Kjærlighet faller like lett på en lort som på en lilje. Man utvider sine egne grenser, eksperimenterer og oppdager ukjente sider både av seg selv og andre. Følelsene i åtterne er forfriskende, hurtige og spennende, for de som liker den slags. Men litt skremmende og ukontrollerbare for de som ikke liker å bevege seg ut i det ukjente. Her kan alt mistes eller tapes på få øyeblikk. Evnen til å holde tunge rett i munnen når viktige avgjørelser må tas på strak arm er god å ha.

 

9

NI

Nierne er drømmen og å få. her er det lengsel, romantikk og overflod. I nierne ligger behovet for å få uten å gi. Drømmen om å bli sett uten å gjøre seg synlig. Her er lengselen etter sjelens kjærlighet og fantasiens landskap. Når man er i nierne er det følelsene som avgjør og har makten. Hvis man føler at man ikke er elsket, så er det slik, uansett hvor mye man vet at det er feil. I nierne kommer fantasien og det indre landskap først, og så føyer den ytre verden og virkelighet seg pent inn etter fantasien og drømmenes behov og forestillinger. En av de viktigste leksene å lære i nierne er å ta i mot. Å risikere å bli elsket av andre, uten å ha noen kontroll eller sikkerhet for HVORDAN de elsker en.

 

10

TI

I tierne fullbyrdes kjærlighet. Her finner man det etablerte, det modne og det som blir avsluttet. I tierne har man på en måte gått hele runden. Og man kan ta en runde til, eller avslutte det hele. Tierne er litt som å komme frem til vertshuset. Kjærligheten og følelsene har vandret hånd i hånd på stien, og nå er de fremme. Man har levd ut energien i forelskelsen og nå er man kommet til dens ”avslutning”. Man kan nyte vertshuset en stund, men faren med tierne er at man ikke går videre. Her må fortidens frukter nytes, deretter slippes, før man går ut og sår frøene (essene) som skal gi liv og næring til neste runde av følelser og kjærlighet.

ELEMENTENE

Når vi bruker tarotstokken til å se på kjærlighet, følelser og det indre livet, så har elementene på de kortene som dukker opp veldig mye å si. Tarotstokkens lille arkana (småkortene) er oppdelt i fire avdelinger, akkurat som en vanlig kortstokk.

Disse avdelingene er

STAVER SOM ER KNYTTET TIL ELEMENTET ILD

BEGRE SOM ER KNYTTET TIL ELEMENTET VANN

MYNTER SOM ER KNYTTET TIL ELEMENTET JORD

SVERD SOM ER KNYTTET TIL ELEMENTET LUFT.

Som oftest vil det dukke opp mange begre og staver (vann og ild), hvis man stiller et spørsmål rundt kjærlighet og følelser. Dette kommer av at vann ser symbolet for alle de følelsene vi bærer i oss. Og ild er symbolet for vårt behov for å uttrykke disse følelsene.

Men følelser og kjærlighet kan ha mange sider og vise seg på mange måter. Når mynter (jord) dukker opp kan de si at våre følelser er tett forbundet med det fysiske, vår kropp og våre behov for trygghet og tilhørighet. Hvis sverdene dukker opp i forbindelse med spørsmål rundt kjærlighet og følelser sier de ikke nødvendigvis at følelsene ikke er der. Men de sier at man tenker mye rundt det. Man prøver å forstå og må ofte ta avgjørelser. I mange tilfeller har man kanskje et mer teoretisk og distansert forhold til følelsene. Sverdene sier ofte at man trenger å utvikle bevissthet.

 

Tarotkortene historie

Trumfstokken er en gruppe spillkort med symbolske og allegoriske bilder som er dokumentert skriftlig første gang ved Ferrarahoffet i 1442. Det eksisterte flere ulike stokker på 14- og 1500-tallet. Den mest kjente stokken kalt Visconti-Sforzastokken består av 78 kort. Visconti-Sforzastokken danner prototypen for senere tarotstokker.

Les om elementene her
Mynter og kjærlighet

MYNTER OG KJÆRLIGHET
Avhengig av hvordan de ligger sier myntene enten noe om at man er alt for bundet av trygghet, det praktiske og sanselige. Eller at man trenger å utvikle nettopp denne siden av seg.

I forhold til følelser kan myntene si noe om ens forhold til sin egen og andres kropp. Om man føler seg full av muligheter og talenter. De forteller om hvor trygg man er på sine egne verdier og talenter. Vi kan si at de viser ens forhold til sine egne følelsesmessige ressurser og kan gi en pekepinn om hvor trygg man er i seg selv. Mange mynter i et legg om kjærlighet viser ofte til at ting vil bli varige, eller at det tar lang tid å endre omstendighetene.

Sverd og kjærlighet

SVERD OG KJÆRLIGHET
Sverdene er kanskje de vanskeligste å forholde seg til rundt spørsmål om kjærlighet og nærhet. Sverdene er i sin natur distanserte, analyserende og litt nådeløse. De er ikke spesielt gode når det gjelder å innlede nye forhold. De er nyttige når det gjelder å løse konflikter og problemer. Men de kan også bety at man med sin måte å tenke og snakke på skaper problemer. De sier som sagt ofte ikke så mye rundt hva man føler, men de kan fortelle om hva man savner og ubehaget rundt konflikter mellom hjerte og hjerne. Smerten ved å ikke-føle kan være sterkt tilstede i luftkortene. Når de dukker opp er det viktig å vite at man må ha lov til, og kan ha stor nytte av å bruke hodet. Men at det bare blir bråk og uhygge hvis man prøver å bestemme over eget og andres hjerte med tanken. Luftkortene forteller oss om situasjon vi står i og valg vi må ta. De kan vise oss veien til å etablere best mulig kontakt og utveksling med andre, så vi kan skape minst mulig av det smertefulle og mest mulig av det gledesfylte.

 

staver og kjærlighet

STAVER OG KJÆRLIGHET
Stavenes kjærlighet har med tro, håp og lidenskap å gjøre. De krever handling og intensitet. Stavenes ildenergi lever i øyeblikket. De viser hvordan behovet for å utfolde seg og brenne holdes i tømme eller tilfredsstilles. Det er intet likegyldig med stavene. De vil ha handling og resultat, eller er frustrert over mangel på det samme. Siden ild lever i øyeblikket er stavenes kjærlighet kanskje ikke så varig som den vi finner i femstjerner, og kanskje ikke så planlagt og teoretisk som den vi finner i sverdene. Glede og overskudd kan være stikkord for de behovene vi finner i stavene.

 

begre og kjærlighet

BEGRE OG KJÆRLIGHET
Hvis vi legger om kjærlighet, eller det vi ser på virkelig dreier seg om kjærlighet vil ofte mange begre dukke opp. Begrene har med sensualitet og vår indre verden av følelser, lengsler og drømmer. Som oftest er det vårt indre hjerte som beveges og åpnes når vi snakker om kjærlighet, intimitet og nærhet. Vannkortene viser som sagt hva vi drømmer om, hvor mye vi er fanget av indre illusjoner, og hvor mye av det vi opplever som kjærlighet som faktisk får et gjensvar fra andres hjerter. Begrene forteller oss ikke bare om drømmene i vårt indre landskap, men også hvor vi sitter fast i gamle sår og bærer på bitterhet som hindrer oss i å oppleve kjærligheten.

NB! Det er viktig at vi forstår at tarotkortene like mye kan brukes til å se hva som hindrer oss i å oppleve noe, og hva vi må gjøre for å fjerne hindrene, som til å fortelle oss hva vi trenger å gripe tak i for å finne den store indre og ytre følelsen av kjærlighet og tilfredshet.

Mer om den lille arkana
Den lille arkana: Mynter

MYNTER

Ess av mynter.

Essens

Kjærligheten byr på nye muligheter. Her åpnes konkrete dører du kan gå igjennom for å oppleve mer og bedre kjærlighet. Det sanselige er viktige. Kjærlighet, nytelse og overflod synes å gå hånd i hånd.

Muligheter

Sjanser må gripes. Kjærlighet kan komme gjennom invitasjoner til samarbeid.  Det er gunstig å si ja når anledninger dukker opp. Velvære, skjønnhet og kjærlighet henger sammen.  Vær venner med din kropp, gi den anerkjennelse, stell og kjærlighet.  Her må du også bruke for å få, så ikke vær redd for å bruke penger på det som er vakkert, eller rett og slett på å gjøre deg selv vakker.

Utfordringer

Jordesset har ikke mange baksider du må passe på. Men det er en. Du kan bli så fornøyd og avslappet at du rett og slett ikke går gjennom dørene den åpner. Det verste du kan få ut av kortet er dermed tapte og ubrukte muligheter. Du må med andre ord si ja og reise deg fra godstolen for at noe skal skje.

To av mynter.

Essens

Forandring og bevegelse. Intet er statisk. Du må flytte føttene under deg og henge med. Hold tunga rett i munnen når de praktiske omstendighetene og omgivelsene rundt ditt kjærlighetsliv forandrer seg. Følelser må tilpasses nye og skiftende ytre omstendigheter.

Muligheter

Som omgivelsene forandrer seg må du følge med. Her er det muligheter for handling. Men du må være oppmerksom. Hvis du ikke ser at selve grunnlaget du står på beveger seg er det lett å miste balansen og oversikten. Her er det mange prosjekter og følelser i lufta på en gang, og de krever at du er våken og holder oversikt.

Utfordringer

Hvis du blir alt for fleksibel og har alt for mange baller i lufta på en gang, så kan det hele lett gå i tull og føre til forviklinger og problemer. På den andre siden nytter det ikke å stå bom fast og forvente at verden skal være som den var. Her kreves fleksibilitet og villighet til å forandre seg. Våkenhet på hva som skjer og evne til å tilpasse kjærligheten til endrede ytre omstendigheter.

Tre av mynter.

Essens

Villighet til å tilpasse deg situasjonen og gjøre det beste ut av det. Du kan lære noe om kjærlighet og hvordan kjærlighet fungerer. Det å være villig til å hjelpe andre med det de trenger hjelp til er også en del av kjærlighet.

Muligheter

Du kan nå virkelig vise at du er villig til å hjelpe andre og ikke setter deg selv i forsetet. Kjærlighet og følelser viser seg ikke bare i hjertet, men også i gjerninger. ydmykhet, villighet og åpenhet for at andre ser bedre enn deg hva som må gjøres fører frem.

Utfordringer

En av farene er at du blir for passiv og forventer at andre skal gi deg beskjed om hvordan alt mulig skal gjøres.  Du kan kanskje ha blitt så opptatt av å gjøre ting på andres premisser og dekke deres behov at du har glemt dine egne. Samarbeid og villighet til å gjøre det kjedelige nå, for å få gjøre det morsomme siden er en fornuftig måte å møte denne situasjonen på.

Fire av mynter.

Essens

Søken etter trygghet er viktig. Se opp for faren av å holde så fast på det du elsker at det renner bort mellom hendene dine. Kjærlighet kan bli litt vel knyttet til tings ytre verdi, og deres økonomiske verdi. Her er en av utfordringene at man kanskje har glemt å sette pris på det man elsker, fordi man er blitt for redd for å miste det. I denne situasjonen er det en viss uforanderlighet. Her må man akseptere en viss stillstand, men samtidig åpne for mulige bevegelser.

Muligheter

Det er en mulighet for at situasjoner som lenge har vært flytende og uavklarte får faste rammer og rutiner. Pålitelighet, orden og økonomisk edruelighet er på sin plass. Kortet fungerer best når det dukker opp i situasjoner hvor orden, struktur og selvdisiplin er nødvendig for å komme videre.

Utfordringer

Hvis man er blitt sittende fast i dette kortet er man besatt av behov for kontroll og trygghet. Kjærlighet er ikke lengre et åpent hjerte, men noe og noen man besitter. Følelser er blitt til eiendom og det er viktig å se at denne klamringen til det trygge og sikre på sikt kun vil føre til at man ødelegger det man så desperat prøver å holde på.

Fem av mynter.

Essens

Ikke forvent for mye. I situasjonen føler man seg gjerne ensom og utenfor. Følelser av å ikke være verdt å elske dukker gjerne opp. Her vil man ofte trives best sammen med andre som også er ”tapere” og føler seg mislykket. Man kan trøste hverandre i elendigheten.

Muligheter

Ofte går det bare en vei fra denne tilstanden… oppover, fordi man føler seg på bunnen. Man kan føle seg tømt og ressursfattig og oppleve at man rett og slett ikke orker å prøve mer. Men samtidig er dette en test. Selvfølelsen er kanskje lav, men hvordan blir den bedre ? Jo gjennom at man gjør det beste ut av de ressursene man har tilgjengelig.

Utfordringer

Her er mange utfordringer. Dette kortet dukker gjerne opp fordi vi trenger å vise omsorg for egne og andres svake sider. Her er ikke tid for å heve seg over andre, men for å vise medfølelse, og villighet til å støtte og hjelpe i vanskelige tider. I forhold til kjærlighet og følelser er tiden som sagt kommet til å jobbe med og utvikle dine svake sider. Du har mer å vinne gjennom å arbeide med svakhetene, enn gjennom å vise frem blankpolerte fasader med alle dine gode sider. Ekte og ærlig usikkerhet kan faktisk være sjarmerende.

Seks av mynter.

Essens

Du er full av selvtillit og viser frem dine beste sider. Mulighetene er mange og du kan velge og vrake. Alt er i fin flyt og du føler lett at intet kan stoppe deg. passe på så du ikke blir overlegen, eller glemmer å ta vare på og stelle deg selv. Husk, når myntene er inne i bildet når det gjelder kjærlighet, så er utseende, økonomi og dine evner og talenter viktige deler av grunnlaget for kjærlighetens vekst og utvikling i livet.

Muligheter

Vær generøs. Hjelp andre som ikke er så heldige som deg. Tiden er ikke kommet for å holde på hemmeligheter eller å gjøre seg eksklusiv. Saken er ganske enkel når dette kortet dukker opp på kjærlighetens arena. Jo mer du gir og er villig til å dele, jo mer vil du få. Men husk… du kan bare gi av det du har. Og pass på å beholde nok til at du kan fortsette å beholde opplevelsen av overflod og overskudd.

Utfordringer

Se opp så du ikke blir overlegen eller føler deg bedre og mer verdt enn andre.  Vær klar over at den som har et overskudd å gi fra er den heldige. Ikke den som har underskudd og trenger hjelp. Her er det viktig å se det vakre og føle kjærlighet også til de som du ikke” tjener” noe på å elske. Noen trenger din kjærlighet mer enn du trenger deres… er du villig til å dele ?

Syv av mynter.

Essens

Ting tar tid. Du har sådd kjærlighetens frø og de ligger nå under jorden som gjerne er dekket av likegyldighetens frost. Her kreves tålmodighet. Spiren til kjærlighet som gror i ditt eller andres hjerte må ha tid til å modnes og vokse før den kan blomstre. Vis tålmodighet, arbeid med din egen evne til å elske og ikke press frem for tidlige avgjørelser eller følelser.

Muligheter

Langsomt og tålmodig arbeid gir en mulighet til å utvikle en kjærlighet og følelser som vil vare lenge og som du kan stole på. Energien i dette kortet sier at det som kommer lett går lett. men det sier også at det som vokser frem langsomt gjerne vil ha kvalitet og vare leeenge.

Utfordringer

Noen ganger viser dette kortet at man har sovnet og rett og slett venter på noe som aldri kommer. Det kan vise til at man stivner i rutiner og er helt lukket for forandringer. Noe av utfordringen er å lære forskjellen på latskap og initiativløshet på den ene siden og utholdenhet og selvdisiplin på den andre.  her gjelder det å bevege seg, selv om det kan knirke litt i usmurte ledd i begynnelsen.

Åtte av mynter.

Essens

Med åtteren er det slutt på tålmodighet. her må man faktisk sørge for å være sin egen lykkes smed. Intet kommer til den som sitter med hendene i fanget og venter. Det gjelder å gjøre seg selv til den man ønsker å være, og så gå ut og vise verden hvem man er. Hvis du for eksempel vil tiltrekke deg noen, så sørg for at det er noen som vil ha deg slik du er! For å få til dette må du vise deg selv slik du virkelig er.

Muligheter

Her er det ingen vits i spill og maskebruk. Det er gjennom originalitet, kreativitet og det som er unikt og annerledes at kjærligheten får anledning til å vokse i ditt liv. Her er det viktig å huske at den kjærlighet du møter nå trenger mye frihet. Her er det ikke snakk om å begrense eller setter rammer, men om å inspirere hverandre.

Utfordringer

Tør du å være deg selv. Her gjelder det virkelig å stole på at det du har, er det som vil føre deg dit du ønsker. Utfordringen er å være ekte og sann. Prøv ikke å være det du tror andre vil like og verdsette, men vis den du s virkelig er. Å skape din helt egen stil og å vise ditt behov for frihet og eventuelt andre rariteter er det som vil få andre til å bli fascinert av deg. Kjærlighet trives med det kreative og originale.

Ni av mynter

Essens

Skjønnhet og glede. Sanselig nytelse og evnen til å slappe av. Egentlig er det bare ett spørsmål som er viktig å still når kjærligheten kommer seilende med nieren av jord. hvor mye kan jeg ta i mot? Hvor mye nytelse, skjønnhet og sanselighet kan jeg ta, før jeg ikke orker mer. Hvor mye tåler jeg å bli satt pris på?

Muligheter

Her ligger mulighetene i å lære å se og ta i mot gavene universet har å by på. Det er kanskje ikke egentlig mangel på kjærlighet i verden, men vi stenger ofte for kjærligheten fordi vi føler oss uverdige. Her er det viktig å elske seg selv og synes at du og din kropp er fantastiske og at dere fortjener å få dekket alle tenkelige behov. Men du skal ikke først og fremst gå ut for å gi, men ta i mot det som kommer. Din gave nå er å være deg. Du er gaven.

Utfordringer

Å ta i mot vil si å miste litt av kontrollen.  Du må med andre ord la andre og verden elske deg på sin måte, ikke kreve at de skal gjøre det på din. Ta i mot gavene du får og verdsett dem. Det er en fare for at du kan bli selvnytende og bortskjemt og ta det hele som en selvfølge. Se opp for overdreven selvfornøydhet og latskap, men ta i mot nytelser og vis at du virkelig verdsetter det.

Ti av mynter.

Essens

En prosess av følelser og muligheter som har vært under veis lenge når sin fullbyrdelse. Dette kortet viser til en realisering av muligheter. Det er som om man stiger opp på et nytt platå, før man går videre. det kan være alt fra å gifte seg og få barn, til å flytte inn i et større hjem. Til å flytte sammen. På dette nye platået kan man nå uanstrengt nyte det man før strevde med å få til.

Muligheter

Bruk dine ressurser. Tvil ikke på deg selv og/eller din rett til å ha det du har. Hvis du har et etablert forhold er tiden kommet til å utnytte de ressurser og muligheter forholdet har å by på. Du kommer ikke videre gjennom å utvikle selve kjærligheten eller relasjonen, men gjennom å gjøre noe meningsfylt med det du/dere allerede har.

Utfordringer

En av farene er at du ikke ser hva du har, og ikke tar deg tid til å nyte. Det er litt som om du har gått lenge og nå er kommet frem til vertshuset. Ta deg en hvil og hygg deg med reisefølge og gode samtaler. Det er viktig å slå seg til på vertshuset, men husk at du skal også videre, så du kan ikke bli sittende i godstolen alt for lenge. Det du har bærer deg et stykke, men tiden vil komme da du selv må skape mer nytt for å komme videre.

Den lille arkana: Staver

STAVER

STAVER OG KJÆRLIGHET

Stavenes kjærlighet har med tro håp og lidenskap å gjøre. De krever handling og intensitet. Stavenes ildenergi lever i øyeblikket. De viser hvordan behovet for å utfolde seg og brenne holdes i tømme eller tilfredsstilles.  Det er intet likegyldig med stavene. De vil ha handling og resultat, eller er frustrert over mangel på det samme.  Siden ild lever i øyeblikket er stavenes kjærlighet kanskje ikke så varig som den vi finner i mynter, og kanskje ikke så planlagt og teoretisk som den vi finner i sverdene.  Glede og overskudd kan være stikkord for de behovene vi finner i stavene.

Ess av staver

Essens

Ny energi. Du har overskudd og krefter. Du føler deg sterk og klar for lidenskap og drama. Stavene dreier seg om å uttrykke følelser og leve seg ut gjennom intensitet og kraft i den ytre verden. Her er kjærligheten ikke sart og sårbar, men sterk og vill.

Muligheter

Ildesset sier nettopp at du har masse muligheter.  Ikke nødvendigvis som ferdig oppmarsjerte teddybjørner på første hylle premien. men som lysten til å oppleve og utfordre livet. Esset sier ikke at du har vunnet førsteprisen, men at du faktisk har muligheten til å gå på lidenskapens tivoli for å utfolde og oppleve og danse til den lyse morgen.

Utfordringer

Her gjelder det å handle. Noen ganger er det en sjanse for at man blir overmannet av alle mulighetene og ikke griper dem. Andre ganger føler man seg så sterk og frisk, at man rett og slett har det for godt til å forandre på noe. utfordringen ligger i å gripe den tilgjengelige energien og sette den i bevegelse mot opplevelse. Å la seg inspirere og handle med entusiasme.

To av staver

Essens

Som alle toerne dreier dette seg om valg. Du har kraft og energi, men du må velge retning. her er det som om du skal til å satse, alt du må gjøre er å velge satsfot…..og retning du vil hoppe i. Hvem sine armer vil du kaste deg inn i…. eller ut av… ?

Muligheter

Å bli bedre kjente med din egen kraft og indre styrke er en av muligehtene ette kortet tilbyr. Det er viktig å vite at det er din kraft, din lidenskap og dine valg som tar deg dit du vil komme. Du er ikke hjelpeløs i lidenskapens eller livets armer nå. Du tilbys å velge retning og skjebne selv. Grip tilbudet.

Utfordringer

Det finnes en fare for at man bruker for mye kraft for å komme dit man vil, og derfor knuser det man skulle bevart underveis. Det kan også være en fare at man står og kjenne r på sine krefter og føler det behagelig å ikke velge. Men vent ikke for lenge. Plutselig mister du kraften og begynne rå angr e på at du ikke gjorden noe med saker og ting mens du hadde overskudd av krefter.

Tre av staver

Essens

Å kjenne din egen verdi og dine egne kvaliteter går til kjernen av dette kortet. Selve energien dreier seg om samarbeid og mennesker som utfyller hverandre. Kjærligheten her er mer av type vennskap enn av det romantiske slaget. men følelsene kan gå dypt og man elsker hverandre fordi man utfyller hverandre og til sammen får frem det beste i hverandre.

Muligheter

Her er det en mulighet til å glede seg over andre. Til å kjenne seg trygg på seg selv og sin egen verdi, og samtidig føle glede over andres kvaliteter og verdi. Her er det uhyre viktig å tenke samarbeid istedenfor konkurranse og fellesskap istedenfor egoløp.

Utfordringer

Den eneste egentlige utfordringen i dette kortet er å bruke mulighetene det tilbyr. Det kan være vanskelig for mennesker som av natur er mistroiske, egoistiske og har lav tiltro til egen verdi og egne evner. Din selvtillit styrkes gjennom at du ser andres gode kvaliteter og styrker deres selvtillit. Klø hverandre på ryggen og ros hverandre opp i skyene. Akkurat nå gir det gode resultater.

Fire av staver

Essens

Essensen i dette kortet er at energien og lidenskapen holdes inne i en form, så det varmer behagelig og ikke er farlig.  her har kjærlighetens og begjærets flammer funnet en peis de kan brenne i.

Muligheter

Å sette pris på det man har er viktig. Kortet viser til trygghet, men ikke til kjedsommelighet. Det er en følelse av luksus og velvære. Dette skulle være lett å gripe tak i. men husk…. det å nyte og glede seg uten å forkludre det er ofte vanskeligere enn å lide. Mange er de som bekymrer seg og venter på elendigheten straks de har det litt bra.

Utfordringer

For noen kan denne fireren virke litt begrensende.  Den sier noe om at det slett ikke er nødvendig å lete etter grønnere gress på den andre siden av gjerdet. Du har tvert i mot alt det saftige og frodige luksusgress du kan tenke deg på din side av gjerdet. Alt du trenger å gjøre er å se det og forsyne deg av godene.

Fem av staver

Essens

Villighet til å kjempe har avgjørende betydning. Evnen til å møte motstand og hevde seg i konflikt blir satt på prøve. Kjemper du for det du vil. Hvordan kjemper du? Er du splittet og slår i hytt og pine, eller går du mot et mål. Kortet sier at seier kommer kun gjennom villighet og anstrengelser. I krig for kjærlighet vises det hva kjærligheten virkelig er verdt.

Muligheter

Situasjoner som kortet viser åpner for store muligheter til å lære å stole på seg selv og sin egen kraft. Tåler du press og friksjon?  Eller stikker du av med halen mellom bena når motsetningene kommer til overflaten?  På sitt beste er dette kortet evnen til å sette seg klare mål, og være villig til å gjøre det nødvendige for å nå dem. Fokus og konsentrasjon er viktig.

Utfordringer

Hvis dette kortet brukes negativt skaper man unødig friksjon og legger seg ut med alle. Det blir viktig å se hvilke kamper som er dine og nødvendige. Og hva som bare er unødig bråk og barnlig selvhevdelsesbehov.

Seks av staver

Essens

Et japansk ordtak heter at man rir på tigeren. Det betyr at man ikke er redd for sine egne krefter og sin egen lidenskap, men bruker disse til å få suksess og medgang. Her kommer gleden og friheten gjennom at man er i stand til å ta ledelsen, både overfor seg selv, samt til å inspirere og få andre med på laget”.

Muligheter

Seks av staver byr på uante muligheter. Når den dukker opp er det i utgangspunktet mest dine egne forestillinger som setter grenser. Her trenger du ikke å gjøre alt arbeidet alene. Du kan skape en bølge av optimisme og entusiasme og så ri på denne bølgen en god stund. Nyt kjærlighet, glede og lidenskap så lenge det varer. Ri på energien som er.

Utfordringer

I denne situasjonen er det viktig at du tenker på to ting. For det første går ting din vei, noe som lett kan føre til at du slipper mange muligheter og lener deg tilbake.  Hvis du ikke griper dagen og følger opp med en gang vil mye forsvinne uten at du får utnyttet mulighetene. Tro ikke at suksessen kommer uten handling. Bli heler ikke overmodig. Hvis du slutter å sette pris på andre og tror du er usårlig og ikke trenger noen, så vil bølgen fort bli til et lite skvulp i en vaskebalje.

Syv av staver

Essens

Etter utvidelse og åpning trenger du å organisere og få ting på plass. Sekseren var å rykke opp flere hakk og få mye mer tilgang på det meste. I syveren skap du lære å administrere og ta ansvar for det du har erobret. Hvis man i sekserens entusiasme har adoptert fjorten barn, så må man i syveren ta ansvaret for hele flokken.

Muligheter

Syveren er en test av din villighet og din utholdenhet. Hva slags stoff er du virkelig laget av. Hva er dine sanne prioriteter og verdier. Når syveren dukker opp er det du tror er den lengste og tyngste veien i virkeligheten den raskest. Din sanne verdi testes, og ingen snarveier er tilgjengelige. Kan de du elsker stole på deg når det blir tøft?

Utfordringer

En av utfordringene er å holde ut. Å være villig til å stå i press og ansvar så lenge det er nødvendig. Kjærlighet er dessverre ikke bare romantikk og høye bølger. Det er også å vise villighet til å stille opp når noen trenger det. Villighet til å ta ansvar.  Det finnes også en annen side av dette kortet. det er når du har bitt tenna sammen og tatt ansvar så lenge at du har stivnet i bitter fastfrossenhet. Da må du begynne å slippe og se at den første du må ta ansvar for er deg selv. Hvis du ikke kan ta ansvar for egne valg og handlinger, så går det dårlig å gjøre det for andre.

Åtte av staver

Essens

Hui som det går. Her skjer det hurtig. Det uventede griper deg og fører deg til ukjente steder. Lidenskap dukker opp på de mest uventede steder og tider. Du gjør ting du aldri hadde trodd du ville gjøre.  Frihet… frihet og atter frihet til å følge dine impulser og være deg selv er budskapet i dette kortet.

Muligheter

Grip eventyret. Her har du muligheten til å oppleve noe nytt og spennende. Følg det impulsive og hold deg ikke tilbake når livet lokker. Her kan du virkelig utfolde og bli kjent med sider av deg selv og andre som hittil har ligget i dvale. Du trenger faktisk å gjennomgå en aldri så liten revolusjon.

Utfordringer

Utfordringen ligger først og fremst i å lære seg å leve med eventyret og det ukjente. Med dette kortet kan du ikke planlegge fremtid og hva som skal skje i morgen. Du må ta det som kommer i øyeblikket…. og husk like plutselig som noe dukker opp … like plutselig kan det forsvinne. Den andre utfordringen er å holde tunga rett i munnen så du ikke krasjer og knuser for mye når livet farer av sted med deg i hurtigtogsfart.

Ni av staver

Essens

Dette kortet dreier seg om vår evne til å ha tillit. Naivitet er ikke alltid en dyd, men i mange tilfeller er vår evne til å vise tillit avgjørende. Hvis vi hele tiden mistenker noen for ymse saker, så vil de snart drives til å gjøre det vi mistenker dem for. Selv om vi har blitt skuffet før, så må vi vise tillit og ha tro på andre, hvis vi ønsker å finne glede sammen med dem.

Muligheter

Her gis andre så mye frihet som mulig. Det er også viktig at du følger dine egne drømmer og har tillit til de behov og den lidenskap som er inni deg. Samtidig er det viktig at du ikke bare kaster deg på det første og beste. Du må vente til det du virkelig ønsker deg ankommer stasjonen du står på. Du kan ikke skape situasjonen, men må stole på at din tid og mulighet vil komme.

Utfordringer

For det første, hvis du sovner mens du venter så kommer og går din mulighet uten at du legger merke til det. Den aller, aller viktigste utfordringen når du har med de kreftene som beskrives i dette kortet er å være våken mens du venter på rett tid og mulighet. Du må handle spontant når muligheten er der. Du må vente tålmodig, og så handle på impuls uten nøling.

Ti av staver

Essens

Tiden er kommet til å legge fra seg noe av byrden og ansvaret. Det er som om du har vært en lang tur gjennom et krevende område og måtte bære med deg all utrustningen selv. I mange tilfeller går du fortsatt og sleper på din egen rustning og andres utrustning. Å bli kvitt unødige byrder er oppgaven kortet setter foran deg.

Muligheter

Har lidenskap, glede og følelsene forsvunnet under alt slitet. Er meningen blitt borte under alt presset? Da er tiden kommet til å lesse av. Se hva du gidder å slepe med deg videre og hva du er villig til å si farvel til. her kan du bli kvitt mye drass som hemmer gleden og livsutfoldelsen din, hvis du tør å slippe taket i fortiden og ser hvor du står her og nå.

Utfordringer

Å være i tieren av staver er som å være et visst sted med mye varme og press. I denne malstrømmen av krefter og energier som du har prøvd å holde styr på, vil du ha formet en juvel av styrke i ditt indre. utfordringen er å se hvor mye alt presset har formet deg og gitt deg mulighet til å bli bedre kjent med din egen lidenskap og indre sannhet. Nå er tiden kommet for å forlate noe av presset og finne ny frihet og nye muligheter.

Den lille arkana: Beger

SKÅLENE / BEGER

SKÅLER OG KJÆRLIGHET

Hvis vi legger om kjærlighet, eller det vi ser på virkelig dreier seg om kjærlighet vil ofte mange begre dukke opp. Begrene har med sensualitet og vår indre verden av følelser, lengsler og drømmer. Som oftest er det vårt indre hjerte som beveges og åpnes når vi snakker om kjærlighet, intimitet og nærhet. Vannkortene viser som sagt hva vi drømmer om, hvor mye vi er fanget av indre illusjoner, og hvor mye av det vi opplever som kjærlighet som faktisk får et gjensvar fra andres hjerter.  Begrene forteller oss ikke bare om drømmene i vårt indre landskap, men også hvor vi sitter fast i gamle sår og bærer på bitterhet som hindrer oss i å oppleve kjærligheten. NB! Det er viktig at vi forstår at tarotkortene like mye kan brukes til å se hva som hindrer oss i å oppleve noe, og hva vi må gjøre for å fjerne hindrene, som til å fortelle oss hva vi trenger å gripe tak i for å finne den store indre og ytre følelsen av kjærlighet og tilfredshet.

Ess av skåler

Essens

Her strømmer følelsene. Man er i en tilstand av åpenhet for følelser. Hjertet er klart til å ta i mot og romme det livet måtte bringe.  Essene bringer alltid inn nye begynnelser og nye muligheter. Her kan man sette i gang noe helt nytt, eller restarte noe gammelt. Valgene er enda ikke tatt og dørene åpne. Å elske er tilbudet… Ikke hva eller hvem, men rett og slett å åpne hjertet.

Mulighet

Det er mulig å bringe mer kjærlighet, nærhet og intimitet  inn i livet. Ta i mot og grip det som tilbys. Du kan ikke alltid bestemme hvor kjærlighet skal komme fra og hvilken form den skal ta. Dører åpnes, men det er ditt valg om du vil gripe mulighetene til å gå gjennom de åpne dørene, eller la være.

Utfordring

En av utfordringene er å ture å elske. Vi tror ofte at problemet er mangel på kjærlighet. I utgangspunktet er det feil. Problemet er vår mangel på mot til å elske, og vår eventuelle mangel på å ta i mot kjærlighet. Det er ingen mangel på kjærlighet i verden, men stor mangel på individers evne til å tåle å stå i strømmen av kjærlighet.

To av skåler

Essens

Kjernen av toeren er tiltrekning og forelskelse.  Man er veldig fascinert av noen eller noe der ute. Av og til virker det som om ilden går en til hodet. Den vanlige hjerneaktiviteten avløses av inspirert og lidenskapelige tanker rundt det man tiltrekkes av. Fornuften er ikke på sitt høyeste, men gleden over det man tiltrekkes av når gjerne stratosfæriske nivåer.

Mulighet

Her gjelder det å nyte gledens øyeblikk og se verden vakkerhet gjennom rosa brilleglass med innlagt solfilter. Forelskelsen er vakker og man ser gjerne det aller beste i den og det man føler seg tiltrukket av. Å tillate seg selv denne luksus, samt å la hjertet styre over fornuften er nesten en uunngåelig konsekvens av den tilstanden som vises gjennom to av skåler.

Utfordring

Hvor lenge var Adam i Paradis….. og hvor mange trær vokser inn i himmelen. utfordringen er å vite at dette er et øyeblikk av rus og galskap. Utfordringen består i å nyte opplevelsen, og samtidig vite at den ikke vil vare.  Ofte er det lurt å vente med å ta viktige og livsavgjørende bestemmelser til du har gjenvunnet hjernefunksjonen og tatt av de rosa brillene.

Tre av skåler

Essens

I dette korte er ikke kjærligheten først og fremst av det lidenskapelige og brennende slaget. her er det mer intimitet, nærhet og en glede over andres tilstedeværelse. Evnen til å føle dyp tilhørighet, vennskap og vise at man virkelig setter pris på andre åpnes gjennom dette kortet. Varige forhold trenger denne energien i vel så stor grad som den brennende lidenskap.

Mulighet

Vis mennesker at du setter pris på dem. Vær ikke redd for å vise din kjærlighet og ta deg tid til dine venner og andre du virkelig bryr deg om. Dette kortet viser at man virkelig liker og setter pris på mennesker man har rundt seg. Det er mye glede, fellesskap og fest i kortet.

Utfordring

Noen ganger tar vi andre mennesker for gitt. Når dette kortet dukker opp er den største faren at du ikke ser det verdifulle du har. Utfordringen er med andre ord å vise din kjærlighet, ditt vennskap og din glede over de menneskene du allerede har i livet ditt.

Fire av skåler

Essens

Brønnen er i ferd med å gå tom. Du har sittet for lenge stille og latt følelsene stagnere. Dette kortet vitner om kjedsommelighet og manglende gjennomstrømning i hjertet. Man er ikke virkelig plaget eller desperat enda, men vil bli det hvis man lar uttørkingen av hjertet fortsette.

Mulighet

Her må noe gjøres, men hva. Man kan velge to veier. Enten å se dypere inn i det man har og lære å sette pris på små ting og skjønnheten i det daglige. Man kan med andre ord finne nye tilganger til kjærlighetsstrømmer gjennom å grave ned til dypere vann i sitt indre. Hvis det ikke lar seg gjøre må man forlate det kjedsommelige følelsemessige trygghetsfengslet og ta noen sjanser ute i verden.

Utfordring

Dette kortet dukker gjerne opp som en advarsel. hvis man ikke griper fatt i situasjonen og gjør noe innen rimelig tid, vil det hele bare bli mer og mer uutholdelig.  Noe må forandres, men grunnen til at det hele har stagnert er jo at man er redd for forandring. Man må med andre ord møte sin egen frykt for det ukjente og få i gang den indre strømmen.

Fem av skåler

Essens

Kjernen av dette kortet er ett oppgjør med fortiden. Erfaringene som man allerede har gjort holder ofte følelsene i en skrustikke og hindrer en i å gå videre. Man må med andre ord ta opp, kjenne på, fordøye og bli ferdig med fortidens følelsesmessige nederlag og vansker før man kan komme seg videre.

Mulighet

Dette er en fantastisk mulighet til å bli kvitt overflødig bagasje. Mange bærer bokstavelig talt på utallige kilo med bitterhet, unødig forsvar og tyngende minner.  Det å ta et oppgjør med seg selv, sine egne skuffelser, nederlag og avvisninger og innse at fremtiden ikke trenger å kopiere fortiden er nødvendig.

Utfordring

Hvor mye av din egen smerte og angst er du villig til å se og slippe? Ofte holder vi oss fast i gamle følelser, for å gi noen andre (eller livet) skylda for våre nederlag og avvisninger. Utfordringen med femmeren i skåler er å se ditt eget ansvar i det som har skjedd, samt å slippe og tilgi deg selv og andre istedenfor å klamre deg til negative følelser i selvforsvar.

Seks av skåler

Essens

Her når kjærligheten et stadium hvor man er helt trygg og bare fryder seg over dens utfoldelse.  I dette kortet er splittelsen mellom det egoistiske og det uselviske opphørt. Man gleder seg over å glede seg over skjønnheten. Og når man gleder seg vil man gjerne dele denne gleden. I sannhet et kort som får gode følelser og kjærlighet til å vokse.

Mulighet

Det er klart at her er det bare å gripe og holde denne opplevelsen av renhet og uskyld så lenge som mulig. Utfordringen er å ikke blande inn den kritiske voksenhjernen, som er skeptisk og mistroisk og tviler både på seg selv og andre. Her kan man gjenfinne barnets uskyld og mangel på skepsis til omverdenen.

Utfordring

Det kan være vanskelig å holde på en slik naivitet i en voksen verden. Av og til kan man gå for langt og nekte å se virkeligheten i øynene. Da har man flyktet inn i barndommens uskyld, når man isteden skulle sett hva som virkelig foregikk. Men for det meste er utfordringen i dette kortet å tillate mest mulig av denne uskylden å slippe til.

Syv av skåler

Essens

Du er nå kommet til et punkt i livet hvor du må ta ett oppgjør med dine egne gamle mønstre og vaner. hvor du må sortere og rydde og skille dine virkelige behov fra de innbilte. I kortet ligger en frustrasjon, fordi det sier at du aldri helt blir fornøyd, selv når du får det du tror du ønsker deg.

Mulighet

Dette kortet gir deg beskjed om at du må se hvor du jager falske drømmer og utilfredsstillende løsninger. Du søker kanskje kjærlighet og spiser sjokolade. Eller søker verdsettelse og handler klær. Eller søker at noen skal se din egentlige skjønnhet og legger deg under skjønnhetskirurgens kniv. Å skjære bort det som ikke lengre gir tilfredsstillelse er kortets mulighet.

Utfordring

Hvorfor får du ikke den tilfredshet og kjærlighet du ønsker? Den smertefulle sannhet er at du må se på deg selv.  Den som har skapt denne situasjonen hvor intet gir skikkelig glede er deg selv. Du må se hvor du er fanget av dine egne løgner og usannheter, og ta smerten med å se både hvor utilfreds du er, og hva du virkelig lengter etter.

Åtte av skåler

Essens

Kortets essens er kort beskrevet at du må forlate det gamle og trygge. Gå vekk fra det du allerede kjenner og har definert. Det er som om hjertet ditt trenger åpent hav og større frihet. Du må dermed ta en sjanse og bevege deg ut i ukjent følelsesmessig landskap.

Mulighet

Hvem er du når du ikke vet hva du føler før det dukker opp. Dette er et kort som hvisker at du må bli kjent med dine egentlige følelser. Ikke de ferdig innprogrammerte og fastsatte. Hva føler du når alt kan skje, intet er bestemt og hjertet ditt er fritt til å hoppe dit det faller seg?

Utfordring

For noen er dette kortets innhold enkelt, for andre noe av det vanskeligste. Å begi seg ut i det ukjente landskapet. Å ikke vite hvem du er eller hva du føler. Å ta en sjanse og følge de følelser som dukker opp. Utfordringen er å overgi seg til, bli kjent med og følge de impulsene som kommer innenifra. Det som er dine egentlige og sanne følelsesmessige reaksjoner kommer frem når du gir deg selv frihet til å oppleve det du opplever, uansett hva det er.

Ni av skåler

Essens

Kan du kunsten å vente? Å ikke måtte dekke andres behov før de får lov til å dekke dine. Kan du nyte uten å føle skyldfølelse? Kan du la glede og kjærlighet strømme til deg uten å føle at det er for mye. Er du besatt av å måtte gjøre deg fortjent til kjærlighet. Dette kortet viser at du skal lære å lene deg tilbake og ta i mot det som kommer.

Mulighet

Her er det en stor mulighet til å virkelig forstå at du fortjener å ha det bra. Til å forstå at du kan ta i mot kjærlighet, uten å ha gjort deg ”fortjent” til den. Istedenfor å styre strømmen, må du overgi deg. Ikke til den strømmen av kjærlighet som er i deg, men den som kommer fra andre. Kan du la andre elske deg på sin måte, eller må du ha det på din?

Utfordring

Dette kortet byr på to utfordringer. Den første er å slippe kontrollen.  Det er mye tryggere å gi enn å få. Den som gir har kontroll, den som får vet ikke en gang hva hun/han får. Man må overgi seg til det giveren har å by på…. skummelt. Den andre er å ikke bli i kortet så lenge at man blir helt passiv, bortskjemt og lat. Som Ole Brumm sa ; For mye av det gode er for mye av det gode.   Ti av skåler

Essens

Kjærligheten fullbyrdes. Dette kortet viser modenhet, respekt og forhold som er skapende og i balanse. De viser til forening, ekteskap og varige forbindelser. Her står man ikke forelsket med rosa brilleglass ved reisens begynnelse. Her ser man andre for det de virkelig er, og elsker dem.

Mulighet

Kortet er forbundet med modenhet. Det handler om å ha hjerterom og behandle andre og seg selv som selvstendige og frie mennesker.  Å slippe taket i drømmen om hvordan den/de du elsker skal være er viktig. Og istedenfor elske de slik de er. Som John Lennon en gang skrev; ” love the one you are with”   Utfordring I denne situasjonen blir spørsmålet om du faktisk er moden nok til et modent forhold? Trenger du mer bråk. lidenskap, bekreftelser og små dramaer for å holde på kjærligheten, så viser dette kortet til en tilstand som er raskt forbipasserende. Å arbeide for gjensidig respekt og modenhet nok til å elske andre uten å ville forandre de, krever konstant oppmerksomhet og innsats for de aller fleste.

Den lille arkana: Sverd

SVERD

SVERD OG KJÆRLIGHET

Sverdene er kanskje de vanskeligste å forholde seg til rundt spørsmål om kjærlighet og nærhet. Sverdene er i sin natur distanserte, analyserende og litt nådeløse. De er ikke spesielt gode når det gjelder å innlede nye forhold. De er nyttige når det gjelder å løse konflikter og problemer. Men de kan også bety at man med sin måte å tenke og snakke på skaper problemer. De sier som sagt ofte ikke så mye rundt hva man føler, men de kan fortelle om hva man savner og ubehage rundt konflikter mellom hjerte og hjerne.  Smerten ved å ikke-føle kan være sterkt tilstede i luftkortene. Når de dukker opp er det viktig å vite at man må ha lov til, og kan ha stor nytte av å bruke hodet. Men at det bare blir bråk og uhygge hvis man prøver å bestemme over eget og andres hjerte med tanken. Luftkortene forteller oss om situasjon vi står i og valg vi må ta. De kan vise oss veien til å etablere best mulig kontakt og utveksling med andre, så vi kan skape minst mulig av det smertefulle og mest mulig av det gledesfylte.

 

Ess av sverd

Essens

Her ser man for seg nye mulighet. Man tenker på kjærlighet og har kanskje lyst til å oppleve kjærlighet. man er med andre ord åpen for det som måtte komme.

Muligheter

Sverdesset er jo i seg selv muligheter. Når tanken har åpnet for at noe skal skje på kjærlighetens område, så er en stor del av arbeidet gjort. Forutsetningen for at noe skal skje er ofte at man tror det er mulig. Her er det viktig å ha et åpent sinn og se hva som dukker opp.

Utfordringer

En av ”farene” med dette kortet er at du sitter og drømmer og tenker i din egen verden, og derfor ikke legger merke til tilbudene som går forbi. Kjærlighet og følelser er hyggelige å dagdrømme rundt og tenke på, men de krever jo også noe mer en tanker og ideer for å bli omsett til virkelige opplevelser og reelle møter og forhold.

To av sverd

Essens

Du har ikke nok informasjon om egne eller andres følelser til å se hvor det bærer. Det er en opplevelse av blindhet og mangel på muligheter til å handle i dette korte.

Muligheter

Her er nettopp det å vente med å ta en bestemmelse til du har mer informasjon og større innsikt det viktige. Når du ikke har en mening…hold munn. Når du ikke vet hva du skal si, eller hvor du vil, eller hva du egentlig tenker…så vær stille.

Utfordringer

Den viktigste utfordringen her er å kunne akseptere den manglende informasjon og vente til tiden er moden. Riktig ikke-handling er en like vanskelig kunstart å mestre som riktig handling. Si ikke at du elsker noe før du er sikker. Men si heller ikke at du IKKE elsker dem før du er sikker. Her er tålmodighet en dyd.

Tre av sverd

Essens

En heidundrende konflikt mellom følelser og tanker. Dette kortet viser til en smertefull tilstand, hvor du i utgangspunktet blir nødt til å gjøre noe som enten vil såre deg selv, eller andre…. eller som vil være vanskelig og ubehagelig for alle involverte. Men det er ingen vei utenom!

Muligheter

Nå må valg tas og gamle bånd løses opp. Hvis du skal komme videre fra en tilsynelatende uløselig situasjon må du velge.  Det å ta ansvar for egne valg og egne ønsker er viktig. Husk, jo lengre du nøler med å gjøre det ubehagelige, jo verre og mer ubehagelig blir det…. og du slipper ikke unna med tre av sverd i situasjonen.

Utfordringer

Raske snitt og klare avgjørelser. Her må du faktisk velge hvem du skal såre og lære noe om hvilken smerte som er minst smertefull. Den viktigste utfordringen med dette kortet er å være sann mot seg selv. Å respektere sine egne og andres behov.  Av og til er det slik at de vi føler mest for også nødvendigvis er de som har makt til å såre oss dypest….og vice versa. Å bruke bevissthetens sverd er uunngåelig, smerte fører til erkjennelse… men bruk det med varsomhet og medfølelse.

Fire av sverd

Essens

Det sies at i krig og kjærlighet er alt tillatt. men nå man har vært ute i krigen og kjærlighetens frontlinjer en stund, så trenger man sårt å trekke seg tilbake og slikke sårene. Essensen av dette kortet er en tilstand av hvile, søvn, helbredelse og reparasjon.

Muligheter

Selv mennesker må på service en gang i blant. Dette kortet tilbyr fred og hvile.  Siden det er et sverdkort tilbyr det først og fremst frihet fra bekymringer og tanker som gnager og maler. Dette er friheten hvor hjernen hviler og man har en indre fred.  Når kortet dukker opp gir det muligheter for meditativ ro, eller sier at det er viktig å sove nok.

Utfordringer

Det er to farer med kortet. Den ene er at man rett og slett ikke finner tid og plass for å hvile og samle krefter. Vit at konsekvensen av å overse dette behovet kan bli enda større kriser og utbrenthet. Den andre faren er at man ”sovner” for godt og slutter å engasjere seg i verden. man har med andre ord trukket seg tilbake fra kjærlighetens blomsterenger og lullet seg inn i den negative siden av det hele.

Fem av sverd

Essens

I kjærlighet er det viktig å vite når man ikke kan nå frem med sine meninger. Dette kortet aksepterer det uunngåelige. Man godtar nederlag og er villig til å slippe taket.  Hvor mye hjertesmerte kunne ikke vært unngått hvis man bare klarte å se at det beste til tider er å gi opp.

Muligheter

Ikke så rent sjelden er det den som vet når man skal holde munn, som vinner frem. Eller den som vet når det ikke nytter å presse på, som får det som man vil. Dette gjelder også kjærlighet. Ellers er evnen til å innrømme egne feil og svakheter og akseptere nederlag, noe av det som inngir respekt fra andre….. og respekt er et godt utgangspunkt for kjærlighet.

Utfordringer

Det kan være krevende å gi seg når man ”vet ” at man har rett.  Det kan også være vanskelig å slippe taket i noe man så forferdelig gjerne vil. Men den som kan slippe taket, akseptere sine nederlag og gå videre med hevet hode vil mye lettere få seier ved neste korsvei.  Den største utfordringen i møtet med dette kortet er antagelig å ikke bli fanget av stolthet og angst for å innrømme svakhet.

Seks av sverd

Essens

Dette er et kort som forteller om reiser mot nye horisonter.  I forhold til kjærlighet sier det at kjærligheten finnes på steder du enda ikke kjenner til. Her gjelder det å være åpen for det ukjente. Det kan være du må reise for å finne kjærlighet…. eller begynne å studere og utforske ditt eget sinn… eller rett og slett bli kjent med noen nye mennesker som tenker litt annerledes enn de du har kontakt med i øyeblikket.

Muligheter

Her er mulighetene mange. Det er viktig å si ja til det som dukker opp. Viktig å lytte og snakke. Følelsen av å kunne snakke sammen er alfa og omega for kjærligheten når sverdkortene dukker opp. og her er muligheten til å finne noe som virkelig er spennende, åpnende og behagelig å utveksle meninger, tanker og ideer med.

Utfordringer

Den største utfordringen her er kanskje at du må ut i litt ukjent farvann.  Du må legge ut fra vanenes gamle ferjested og seile over mulighetenes hav for å komme til det magiske landet hvor du ikke helt kjenner spillereglene. Dette kortet gir mest for den som vil lytte og lære og minst til den som tror han/hun har alle svarene fra før.

Syv av sverd

Essens

Her er det viktig å kunne holde tann for tunge. Ikke fordi man ikke kan få sagt det man vil, men fordi det bare vil gjøre alt verre. Her ligger et visst behov for diplomati. Det dreier seg ikke om å unngå nederlag, men om å la vær å starte en krig. I kjærlighet er det ikke alltid alt som skal sies. Å vite når sannhet skal forties og ord aldri forlate lepper er en edel kunst.

Muligheter

Et gammelt ordtak sier at den som venter på noe godt ikke venter forgjeves.  Her er timing av største viktighet. ord, tanker og problemer skal utløses og møtes på riktig tid. Om du lykkes eller ikke er helt avhengig av dette. Du må velge øyeblikk hvor den du skal snakke til er tilgjengelig og hvor vedkommende rett og slett har tid til å høre. Om det gjelder friereier eller problemer som skal tas opp, vent til tiden er moden.

Utfordringer

Første utfordring er som vi har sett å ikke handle for tidlig. Den neste er å ikke vente for lenge! Når man har listet seg litt rundt grøten en stund kan man bli overdrevent engstelig for å brenne seg og fortsette å liste seg rundt grøten til evig tid. Kortet krever en mental disiplin, men den kloke vet også når han/hun skal slippe disiplinen og la de impulsive tanker og meldinger slippe til.

Åtte av sverd

Essens

Å gå der du aldri har gått før. Å slippe taket i det du kjenner og gå ut i det ukjente. I dette kortet står man midt imellom. Man har forlatt det gamle og kjente.  Det er ingen mulighet til å gå tilbake. Men man kjenner heller ikke veien videre frem. det er intet annet å gjøre enn å fortsett i blinde.

Muligheter

Mulighetene for å utvide sin bevissthet og oppdage nye sider av tilværelsen er absolutt til stede. her må det stilles spørsmål man ikke kjenner svaret på. I forhold til kjærlighet og følelser må man spørre seg selv og andre om ting man før ikke har tenkt på, eller tatt for gitt. man må tillate seg å vurdere muligheter, som man tidligere regnet som umulige. Og som sagt, har man først tenkt en tanke, kan den ikke stappes tilbake i det ubevisste.

Utfordringer

Det viktigste her er å søke sannhet. Å prøve å skrelle bort gamle løgner. Man må heller ikke la seg fange av det man ikke vet. Det å ikke vite, for eksempel om noen elsker deg, er første steg på veien mot å finne ut hva som ligger bak.  Å kjempe mot sin egen uvitenhet, angst for det ukjente og tendens til motløshet når man ikke ser veien fremover er utfordringene i dette kortet.

Ni av sverd

Essens

Her står vi ved randen av stupet. Her møter tankene en virkelighet de ikke kan forstå. her søker de å finne mening i det som virker meningløst. her prøver tankene å forstå og rasjonalisere det som bare kan forstås og fattes gjennom hjertet og sjelen. Hvis man tviholder på å ville forstå følelsenes logikk med hjernen, vil smerten vedvare.

Muligheter

Aksept av det uforståelige er viktig her. Å la følelsene være, selv når de er smertefulle. Uten å dyrke følelsene, uten å søke svar, men også uten å undertrykke de. Den beste veien til å håndtere denne smerten og en dyp følelse av ensomhet, er å akseptere den og la den oppløse seg langsomt. Når du har gått deg vill i den indre tåken, pust dypt og stå stile og vent til vinden blåser bort tåken.

Utfordringer

Dette kortet bringer mange nok utfordringer. Det er en test av din evne til å akseptere det uunngåelige. Til å fine en sannhet dypt inne i deg selv, som er begravd under alle fine ord og tanker. Dette kortet setter deg i kontakt med din dypeste ensomhet og hjelpeløshet. Det gir deg muligheten til å forandre og oppløse mye smerte, så ta ansvar for din egen. Løp ikke til andre for å få de til å elske deg, hvis problemet er at du ikke kan elske deg selv.

Ti av sverd

Essens

Reisen er ved sin ende. Du har bygd opp et logisk system. Nå har det gjort sin tjeneste. Du må slippe de gamle tanker og de gamle logiske systemer for å finne frisk føde for din bevissthet. Essensen av dette kortet er enten blokkert selvforsvar, eller den tankevekkende opplevelsen av at det du hittil har tenkt er helt feil.

Muligheter

Kortet tilbyr frihet fra gamle tanker, definisjoner og vurderinger. Til å slippe alle dine forestillinger om hvem du er, hvem andre er og hva du kan være og gjøre. Til å slippe taket i dine tanker om at man bør og må og skal. Til å slippe taket i innlærte meninger og tankegods og dermed bli fritt til å tenke nye friske og spennende tanker.  Kanskje dine ideer om hva kjærlighet er, hva du ønsker deg på kjærlighetens marked o.s.v. er moden for total revurdering?

Utfordringer

Den ene utfordringen er å ikke bli fanget i meningløse kamper. Ei heller å bli fortvilet, bitter og oppgitt fordi andre mennesker rundt deg er absolutt døve, i totalt selvforsvar og umulige å trenge gjennom til. Hvis så skjer, husk at kvaliteten på de du prøver å snakke med, speiler din egen holdning! Den andre utfordringen er å slippe taket i ditt behov for å ha rett, for å forklare dine motivasjoner til andre. Kort og godt slippe ditt behov for at andre skal forstå og dermed gi deg  ”tillatelse” til å gjøre det du vil.

HOFFKORTENE

Hoffkortene viser måter vi lever ut vår kjærlighet og følelser på. De viser sider av vår personlighet. Jo mer et menneske er fanget av sin rolle, jo mer vil det være begrenset i sin utfoldelse. Ett menneske som har utviklet mange sider av seg selv, vil kunne være barnlig og voksen, pågående eller mottagelig. hard eller myk, alt etter behov og omstendigheter.

Når vi bruker tarotkortene til å se på følelser, kjærlighet og forhold, vil hoffkortene svært ofte vise oss andre mennesker vi møter på vår vei. De sier noe om hva slags type personlighet andre mennesker har, og i de litt mer sammensatte leggene vil vi også få vite noe om hvordan disse menneskene bruker og utfolder sin personlighet.

En annen side av hoffkortene er at de også viser til sider av oss selv.

Det kan være deler av vår personlighet vi kjenner og bruker.

Det kan også være sider av oss selv vi ikke vet om og skjuler, for oss selv og/eller andre.

Vi kan se på hoffkortene som et indre galleri av 16 mulige personligheter.

Eller som en inndeling av de menneskene vi møter i 16 grunnleggende personlighetstyper.

I denne beskrivelsen av hoffkortene ser vi på hver enkelt av dem sitt forhold til kjærlighet og følelser. Hvordan de går frem for å uttrykke følelser, hva de drømmer om og føler seg komfortabel med. Vi skal se på hva som skjer når de blir besatt av sin rolle, eller hvordan de virker når de blir destruktive og er ute av stand til å fungere i et kjærlighetsforhold.

Men vi skal også se hva slags mulighet til blomstrende kjærlighet som ligger i hvert enkelt kort.

Vi begynner med å se på pasjene. Pasjene er ofte unge mennesker. Men de kan også vise til eldre mennesker som står på begynnelsen til en ny fase. De viser ofte til situasjoner vi ikke har mye erfaring med. Pasjene er ofte nysgjerrige, lærevillige og søkende. Men de kan også være umodne, famlende og begrensede. Pasjene er som oftest fredelige, forsiktige og relativt beskjedne.

Les om hoffkortene
Pasjene

Pasjen av mynter

Essens

Myntpasjen, eller jordpasjen som kortet også kalles er selve symbolet på praktisk sans og sunn fornuft. Her har du en som gifter seg av økonomiske årsaker. Følelser er hele tiden knyttet til sikkerhet. Han/hun vil alltid velge det trygge, sikre og kjente fremfor det ukjente. Følelsene er solide og pålitelige, men også fantasiløse og fastlåste.

 

Når du er fanget av

myntpasjen vil du virkelig være fanget. Du gjør bare det du har gjort før. Unngår enhver ukjent forbindelse fordi det skaper uro. I beste fall er du fornøyd med å være hvor du er. I verste fall har du bare ingen evne til å bevege deg. Kjærlighetslivet er som det er og dermed basta.

 

Når du får det beste ut av

myntpasjen evner du å glede deg over de små og nære ting i livet. Du er fornøyd med din posisjon og situasjon og vil heller ha fred, ro og fordragelighet enn vekst fremskritt og forandring.  Det kan være mye glede her, men alltid med en viss ro, beskjedenhet og uten store forventninger.

 

Pasjen av staver

Essens

Pasjen av staver er knyttet til ildelementet. Han/hun har alltid blikket vendt mot horisonten.

I kjærlighetsaffærer er det ofte en barnlig sjarm og åpenhet. Men også umodenhet, uvillighet til å holde seg på ett sted og rastløs søken mot det ukjente.

 

Når du er fanget av

ildpasjen er gresset alltid grønnere på den andre siden av gjerdet. Dette kortet viser til en god og levende begynnelse, men uten utvikling forblir det umodent, selvopptatt og evig gripende etter regnbuer. Ildpasjen drømmer om fremtiden, men kan lett kjede seg i nåtiden.

 

Når du får det beste ut av

ildpasjen er det et åpent og uforpliktende forhold, som får mulighet til å vokse til noe mer. Her klarer man å la vær å stille krav. Man leker og ler sammen og går med åpne øyne inn i en ukjent og spennende fremtid. Det å være på søken og reise sammen er noe av det fineste man kan oppleve med energien fra dette kortet.

 

 

Pasjen av sverd

Essens

Sverdpasjen har tusen spørsmål, men ikke så mange svar. Den vil gjerne forstå alt mulig og har vel ikke så store anlegg for romantikk og kjærlighetsfølelser. Det er noe tørt og litt fantasiløst over kortet. Potensialet i kortet komme fra at sverdpasjen ønsker lære.

 

Når du er fanget av

sverdpasjen tar du kun små steg om gangen. Du gjør ingen spontane ting. Det meste skal være planlagt og organisert før det skjer.  Hjernen er ofte aktiv, men flinkere til å se hindre enn muligheter. Man føler seg ofte usikker og er redd for å ta feil. bedre å ikke gjøre noe, enn å risikere noe er mottoet her.

 

Når du får det beste ut av

sverdpasjen vil du kunne fryde deg over enkle gleder. Du vil være glad over at det fines andre som kan mer enn deg.  Som de andre pasjene søker sverdpasjen enten andre som er like usikre som seg selv, eller noen som virkelig vet hva de gjør og kan lære det bort.  Sverdpasjens beste egenskaper er kanskje evnen til å forstå og være oppriktig interessert i andre følelser og tanker. En kvalitet som både kan sjarmere og vekke kjærlighet i mer selvopptatte skapninger.

 

Pasjen av beger

Essens

Dette er selve drømmeren og romantikeren. her har vi poeten og den som lever i et stort hav av følelser og sansninger.  Begerpasjen er sårbar, søkende, fantasifull og på mange måter et stort barn som ikke vet forskjell på virkelige voksenfølelser og barnets drømmefølelser.

 

Når du er fanget av

begerpasjen er du fanget av din egen følsomhet og indre verden. Kontakten med den ytre virkelighet er liten, selvopptatthet kan være stor. og du er gjerne overfølsom og upraktisk. Det finnes kunstneriske talenter og sjarmerende hjelpeløshet her. Men se opp… en som ikke kommer seg videre fra begerpasjen vil vandre som en hjelpeløs og uselvstendig drømmer gjennom livet.

 

Når du får det beste ut av

begerpasjen har du en kontakt med fantasi, romantikk og sjelens kjærlighet som er nesten grenseløs. Du har beholdt det naive og rene hjerte, og mestrer å elske uten å føle verken skyld eller frykt. På sitt beste er begerpasjen den som er helt sann og ekte i sitt hjerte, fordi han/hun er beskyttet av sin manglende evne til å spille de falske og harde spillene.

 

Knektene

KNEKTENE

Der pasjene fortsatt har minst ett ben i uskyldens og naivitetens rike, så er knektene på full fart ut i den harde virkeligheten og det som kalles kampen for tilværelsen. Knektene er ikke passive og avventende i kjærlighet, slik pasjene som oftest er. De er ikke passive drømmere eller tålmodige håpere.  Knektene er krigere De er ute i verden for å bli kjente med sine egne krefter, muligheter og grenser. De er erobrere, eller like aktive forsvarere. De er aldri likegyldige, men har alltid en mening og er utålmodige med omsette teori til praksis.  Knektene vil teste grensene for sin egen kjærlighet. Eller teste grensen for hva de kan gjøre uten å miste andres kjærlighet. Når man har med mennesker som preges av dette kortet kan man i det minste garantere at det ikke blir kjedsommelig.

 

Knekten av mynter

Essens

Her har vi en sanselig og kraftfull person, som gjerne vil prøve ut sine krefter i praksis. Kjærlighet, til arbeid og andre målsettinger tas på alvor. Denne personen liker ikke nederlag og arbeider målbevisst og ufortrødent mot sine mål.

 

Når du er fanget av

myntknekten blir du fort sta og ubøyelig. Du vet ikke når du skal gi deg og slippe taket. Myntknekten kan satse alt for å erobre noens hjerte…eller kropp. For så å oppdage at det ikke var personen, men erobringen som tiltrakk.  Myntknekten planlegger neste trekk og er ofte mer styrt av tings ytre verdi enn egentlig indre følelser. Å bli beundret og føle at man har noe attraktivt overskygger i blant ekte følelser og kjærlighet.

 

Når du får det beste ut av

myntknekten har du en person som vet hva han og hun ønsker seg. Målene er klart definert og viljen til å arbeide for å nå dem sterk. Hvis du vet hva du vil ha ut av et forhold, og hvor du ønsker at forholdet skal være om noen år, så er myntknekten en perfekt partner. Hvis du vil ha mye fri og kos, lite målrettet handling og et liv fullt av romantikk og overraskelser er dette ikke tingen. Kjærlighet og arbeid går hånd i hånd for myntknekten.

 

Knekten av staver

Essens

Ildknekten er lidenskapelig og går rett på sak. I kjærlighet, som i alle andre ting, tar denne knekten saken i egne hendler og handler. Her skal det kjempes og erobres. Tålmodighet er ukjent for denne fysakken og det kan fort oppstå konflikter og eksplosive situasjoner fordi ildknekten møter motstand med å presse hardere.

 

Når du er fanget av

ildknekten er du besatt av ditt eget temperament. Du er rett og slett ute av kontroll. Du gir deg ikke før det er for sent. Du er så opptatt av din egen lidenskap og dine behov og følelser at du nesten ikke legger merke til andres reaksjon rundt deg. Du blir rett og slett en litt for stor dose for omgivelsene.

 

Når du får det beste ut av

ildknekten har du et pågangsmot som de fleste kan misunne deg. Du er modig, direkte og ærlig. Du er ikke redd for å ta opp det ubehagelige og er villig til å kjempe for det du tror på. I kjærlighet er du direkte, romantisk og kan vinne de best beskyttede hjerter med din usvikelige kjærlighet og grenseløse pågåenhet. Se opp så du ikke lurer deg selv og tror du vil vinne et hjerte, mens det bare var erobringen som fascinerte. Vær sikker på at du vil ha seiersprisen, for den vil med stor sannsynlighet tilfalle deg.

 

 

Knekten av sverd

Essens

Sverdknekten har veldig mange tanker oppe i hodet. Kjærlighet er like mye knyttet til hjernen som til hjertet. Dette kortet krever stimulering, ideer og samtale for å tenne den indre glød. Stillhet og lange turer hvor sjel ordløst rører sjel er ikke noe for dette kortet. Jo flere tanker, ideer og ord jo bedre.

 

Når du er fanget av

sverdknekten vil du aldri akseptere noe og alltid stille spørsmål og tvile.  Du kan kverulere med dine egne følelser og i blant tenke og prate og spørre så mye at følelser faktisk forsvinner, fordi de ikke får noe næring.  Dette kortet kan virkelig vise til en kverulant og kranglefant som aldri kan la noe være i fred.

 

Når du får det beste ut av

sverdknekten vil det være en person som er mentalt levende og nysgjerrig. En som tenker selv og som elsker å få nye innsikt og diskutere ideer. Sverdknekten liker å ha en mening om det meste. Kortet viser også til en person som elsker å bevege seg og se og oppleve nye og ukjente mennesker og steder.  Kjærligheten trives best når man er underveis, og ikke så veldig bra med å være fremme ved målet.

 

Knekten av beger

Essens

Begerknektens personlighet er fantasifull og sårbar. Her er det mye følelser, og et stort behov for å handle på sine følelser. Begerknekten liker å snakke om det indre liv og søker hele tiden å utvide sin forståelse og opplevelse av følelsene.

 

Når du er fanget av

begerknekten er du veldig selvopptatt. Du utfolder dine følelser ganske åpent og viser hele tiden andre hvordan du har det. Evnen din til å lytte og ta hensyn til andres følelser er dessverre ikke like utviklet. Du tester hele tiden egne og andres følelsesmessige grenser og lager ganske høye bølger rundt deg.

 

Når du får det beste ut av

begerknekten er du uredd for følelser. Du er opptatt av å være klar og ærlig i dine handlinger. Å vise andre hva du føler, og samtidig ta deres følelser på alvor. Du er ikke redd for å vise andre at du av og til er usikker sårbar og sensitiv. Du er først og fremst opptatt av møtet med andre, ikke kun av deg selv.

Dronningene

DRONNINGENE

Mens pasjene ligger i startgropa og knektene utvider sine erfaringer, vet dronningene ofte godt hvem de er og hva de vil ha. Dronningenes styrke er deres indre kontakt med egne behov, følelser og drømmer. De er ikke lengre usikre på hvordan de har det med seg selv. Svakheten deres er at de kan bli fanget i sine egne forestillinger og ikke alltid være like flinke til å håndtere den ytre verdens krav, grenser og begrensninger.

Myntdronningen

Essens

Myntdronningen er selve inkarnasjonen av sanselig nytelse. Hun er det bedagelige, nærende og kreative. Hun er litt moder jord, som får alt i sin nærhet til å spire og gro. Men hun er også den som kan vokse ut over alle proporsjoner.  I myntdronningen ligger en dyp kjærlighet til og glede over den fysiske og sanselige verden.

 

Når myntdronningen er ubalansert og utrygg

er det en sterk tendens til overdreven nytelse. Hun vet ikke når hun skal stoppe å forsyne seg av konfektesken. Hun kan bli forfengelig, nytelsessyk og uhyre lat. Hun kan også være den som ikke vet hvordan man setter grenser for andre. Som gir og gir og gir, uten at det egentlig fører noe sted hen. Myntdronningen kan være en person som er fanget og besatt av materien og som ikke finner andre gleder enn den som det fysiske har å by på. Man kan lett bli slave av sine vaner.

 

Når dronningen er harmonisk og trygg

er hun en tålmodig, nærende og kreativ person. Kjærligheten fra mennesker som symboliseres av dette kortets positive side er uselvisk og givende. De vil ha glede over å se andre vokse og utvikle seg. De opplever sine medmennesker som vakre planter som må vannes og stelles for å vokse. Dette kortet viser sin kjærlighet gjennom å støtte og gi omsorg, men vil også sette usannsynlig stor pris på fysisk berøring, god mat og god sex. Man trenger ikke mye variasjon, fordi man rett og slett kan nyte det samme om og om og om igjen.

 

Sverddronningen

Essens

Dette er et menneske som er i stand til å sette ord på sine følelser og tanker på en presis og klar måte.  Som oftest slipper man å være usikker på hva denne personen føler og mener.

Den logiske evnen er utviklet, men ordene og klarhet kan lett skjule for sårbarhet og de følelser som ligger under

 

Når dronningen er ubalansert og utrygg

vil vedkommende som uttrykker dette kortet ha en ganske så ugjennomtrengelig ytre rustning. Ord blir brukt til å skjule og forsvare følelser. Personen unngår å vise sårbarhet og kan med upåklagelig logikk finne svakheter og sårbarheter hos andre.  Av og til virker ordene logiske, mens det hele i virkeligheten stammer fra veldig ulogiske og kaotiske følelser. På sitt verste sårer man mest de man elsker høyest.

 

Når dronningen er harmonisk og trygg

vil vedkommende som preges av dette kortets energi være i stand til å vise sine følelser uten å miste evnen til logikk og klarhet. Det viser en fantastisk kobling av hjerte og hjerne, hvor logikk og følelser samarbeider om å komme frem til de beste tenkelige muligheter og resultater. En moden, klar og bevisst person, som tar ansvar for egne følelser og som formidler sine tanker, behov og meninger klart og direkte til andre.

 

Ild-dronningen

Essens

Ild-dronningens essens er lidenskap, eksplosivitet og stolthet. Personer preget av denne energien er direkte, de krever det beste, men er også villige til å gi alt for det de tror på. Her gjør man noe fullt og helt, eller ikke i det hele tatt. Ild-dronninger krever respekt, fører seg med verdighet og elsker beundring.

 

Når dronningen er ubalansert og utrygg

får vi virkelig en person som er det man i homsemiljøer kaller en ”drama queen”. Da vil ild-dronningen lage drama og voldsomme bølger av følelser rundt seg. Alt blir overdrevet, manisk og personen som preges av kortet blir ekstremt selvopptatt og får alt som skjer til å dreie seg om ham/henne.

 

Når dronningen er harmonisk og trygg

har vi en sann dronning. Personen fører seg med stor verdighet og selvtillit. Her finnes ikke noe slinger i valsen. Hun/han er helt og fullt dedisert til sine følelser og sannhet. Du kan stole på personens ord og vite at denne vil kjempe til døden for å støtte og beskytte de han/hun elsker.  Lojaliteten er grenseløs og følelsene intense. Det eneste ild-dronningen krever tilbake er at du er sann og ekte i ditt møte med ham/henne.

 

Begerdronningen

Essens

Dette viser et menneske med en av de mest sensitive og følsomme personligheter vi kan få tak i. Begerdronningen er ikke alltid like realistisk og/eller opptatt av den ytre virkelighet. Her er det følelser og den indre verden som teller. Man kan kanskje si at hun er veldig subjektiv, men hun har også tilgang på en indre kjærlighetskilde som er uuttømmelig. Begerdronningens evne til hengivenhet, empati og kjærlighet er ubegrenset.

 

Når dronningen er ubalansert og utrygg

drukner hun i egne følelser. Vedkommende lever i sin egen fantasiverden og har en tendens til å trekke seg bort fra andre. Han/hun blir for sårbar, urealistisk og overfølsom til å delta i verden og foretrekker å leve ut sine drømmer, følelser og håp som fantasier i det indre.

 

Når dronningen er harmonisk og trygg

vil dette mennesket besitte en voldsom evne til medfølelse og forståelse. Intuisjonen vil være utviklet til et fantastisk redskap. Det er som om vedkommende intuitivt kan forstå andres stemninger og følelser, og dermed dele opplevelser og følelser med andre. Begerdronningens kjærlighet går ut over det fysiske, erotiske og sanselige og helt inn til kjernen av det sjelelige.

 

Kongene

KONGENE

Kongene er knyttet til behovet for å mestre verden. Der dronningene viste personer som først og fremst var i kontakt med og mestret sitt eget indre landskap, så viser kongene de som søker å beherske og styre det som skjer i den ytre verden. Kongene er ofte autoriteter. Makt og autoritet kan som kjent brukes godt eller dårlig.  Det er dette som skilles den gode konge fra den dårlige.

Myntkongen

Essens

Her har vi en person som har full kontroll over den ytre verden.  Myntkongen vet hvordan man skaper og forvalter verdier. Dette er evnen til å ha oversikt og styre bedrifter og andre foretagender. Det er også knyttet til en som behersker og styrer sin egen kropp. I forhold til kjærlighet er myntkongen opptatt av det som har verdi. utseende og kropp er slett ikke likegyldig, og alle konger liker å” besitte” noe som hever seg ut av massen.

 

Misbruker av makt

En lite utviklet myntkonge er gjerne kun opptatt av utseende, innflytelse og penger. Han/hun vil elske det som er mest lønnsomt, og knytte seg til det som gir mest mulig profitt og innflytelse. Myntkongen kan godt finne på å gifte seg til status og sosial posisjon.  Myntkongen kan også bli sjalu og regne det han/hun elsker som sin private eiendom og kreve full bestemmelsesrett over partneren.

 

En mester på sitt område

På sitt beste er myntkongen gavmild og raus. Et menneske som vet å verdsette luksus, skjønnhet og jordisk nytelse. Som ikke bare kan tjene penger, men som også kan bruke de med stor glede. Her kan sunn fornuft, rikdom og livsglede forenes. Skjønnhet dyrkes og verdsettes, men her er den indre verdi og skjønnhet det viktigste.

 

Sverdkongen

Essens

Her finner vi en tanken og ordets mester. Personen preget av dette kortet har en logisk og ordnet tankegang. Sverdkongen vet hvordan ord kan formes og bruker de gjerne.  En mester i å forklare og formidle.

 

Misbruker av makt

Denne evnen til å forme og skape med ord gjør at sverdkongen kan få stor makt over andre. Han/hun kan snu ting på hodet og er en mester i å få folk til å se saker og ting fra sin synsvinkel. I verste fall bruker sverdkongen denne evnen til å snakke andre trill rundt og manipulere de til å tenke, mene og bli som han/hun vil. I verste fall har vi her en dyktig hypnotisør og hjernevasker

 

En mester på sitt område

Sverdkongens evne til å forstå og se sammenhenger gir personer preget av dette kortet en stor evne til å påvise logikk og sammenhenger. Vedkommende vil kunne hjelpe andre til klarhet, til å se sammenhenger. Sverdkongen vil også kunne finne veier ut av villniset og skape forbindelser og klarhet der kaos og usikkerhet var i forveien.

 

Ildkongen

Essens

Ildkongens varemerke er den naturlige autoriteten og kraften. Dette er mennesket som enten får makt gjennom sin naturlige væremåte, eller som alltid strever etter makt. For Ildkongen er det naturlig  å lede og bestemme. Kortet krever respekt, tar seg selv alvorlig og anser seg selv for å være den naturlige sjef og leder.

 

Misbruker av makt

Ildkongen kan bli en virkelig tyrann. Hvis man er besatt av dette kortet må man mestre alt og alle. Alle som utfordrer ens autoritet må skremmes og styres tilbake i folden. En ildkonge som er redd for å miste sin trone vil kunne gå til alle mulige former for misbruk av makt for å beholde sin posisjon og status.

 

En mester på sitt område

Når ildkongen ikke er redd for å miste sin makt, så har vi med en sann leder å gjøre. Dette mennesket utstråler en naturlig autoritet og skaper en form for kjærlighet hos sine medmennesker. Her finnes sjarm, karisma og nobelhet i store mengder. Den som slår seg sammen med en ildkonge, trenger å være trygg nok på seg selv til å tåle ildkongens popularitet og føle seg som vedkommende `s likeverdige.

 

Begerkongen

Essens

Begerkongen har som oftest stor psykologisk innsikt.  Begerkongen vet hvordan det som sies og gjøres påvirker andre på det følelsesmessige planet. Begerkongen vet hvordan følelser skal uttrykkes og vekkes. Han forstår andres følelser og kan bruke denne forståelsen til å skape gode og sunne følelser og forhold.

 

Misbruker av makt

Men begerkongen kan også være den største manipulator og misbruker av andres følelser. Don Juan er et godt eksempel på en begerkonge som vekker andres følelser, bare for å få det som han/hun selv ønsker seg.  Vi kan si det slik at jo mer begerkongen er styrt av sine egne følelser og impulser, jo større er sjansen for misbruk av makt. Og jo mindre utviklet begerkongens indre verden er, jo verre blir misbruket og manipulasjonen av andre.

 

En mester på sitt område

På sitt beste er begerkongen uhyre moden og kan ta ansvar for seg selv og andres følelser. Begerkongen tåler da å stå i flommer og strømmer av følelser. Der andre mister roen og fornuften, vil han/hun holde hodet klart, se sammenhenger og styre skuta mot smulere farvann. begerkongen blir her en fantastisk hjelper for andre som kaver med sine følelser.

Jo tryggere og sterkere begerkongen er i sitt indre, jo sterkere og tryggere bli han/hun i sine evne til å elske og vise sin kjærlighet til de som befinner seg i han/hennes nærhet.

 

Denne nettsiden bruker cookies. Cookies er små tekstfiler som blir lagret i nettleseren din av nettsidene du besøker. De inneholder vanligvis en nettside og en identifikator. Cookies bidrar til å forbedre opplevelsen din når du surfer på nettsiden vår. Du kan forhindre bruk av cookies i nettleserens innstillinger, men dette kan påvirke funksjonaliteten til nettsidene du besøker. Bruk av cookies er ikke essensielt for nettsiden vår, men det kan forbedre brukeropplevelsen din.