I dette kurset vil du få innsikt i tarotkortenes magiske verden. Vi ser spesielt på hvordan kortene fungerer ut i fra følelser, kjærlighet og forhold mellom mennesker.

 

Velkommen til Magasinet Harmonis tarotkurs: Kjærlighet og relasjoner

Vi har gleden av å tilby et nytt og spennende konsept for å gi alle muligheten til å lære å bruke tarotkort på en forsvarlig og innsiktsfull måte. I nettkurset får du tilgang til tekst, oppgaver, quizer og lignende. Vårt undervisningsopplegg egner seg utmerket for deg som ønsker å foreta en personlig reise gjennom tarotkortenes univers, eller som rett og slett ønsker å lære å bruke kortene som hjelpemiddel til å få innsikt og foreta valg. Kurset er utviklet av Per Henrik Gullfoss og  Briana Holberg.

Nyttig informasjon før du begynner
Hvordan bruke kurset

Hvordan bruke dette kurset

 • Det første du må gjøre er å skaffe en tarotstokk. Kurset er basert på tarotstokken Rider-Waite, en meget god stokk som anbefales. Kortene har klare illustrasjoner og letter dermed tolkningen. Alle kortene i den lille arkana har illustrasjoner av ulike scener, nesten som teatertablauer. Dette gjør det lettere å huske hva kortene betyr. Kurset vil imidlertid illustreres med mange ulike stokker.
 • Åpne tarotstokken og gjør deg kjent med kortene. Studer bildene.
 • Tarotkurset består av ulike deler. Hoveddelen er en tekst som forklarer alle kortene.  Du kan ta noen hver dag. Sammenlikn med dine egne kort mens du leser om dem.
 • 78 kort er mye å lære og det vil ta litt tid å huske alle. Prøv å få tak i grunnenergien i kortene. Lek deg med dem ved for eksempel å trekke dagens kort. Man kan lære mye av å se hva kortet sier og sammenlikne med dagens opplevelser.
 • Kurset inneholder quizzer og selvtester.  Quizzene kan du ta når det passer. Lek deg med dem og forsøk flere ganger til du til slutt har alle riktig.
 • Husk tarotkortene tar tid å lære og de krever innsats. Daglig lesing og bruk letter læreprosessen. Gi ikke opp, men si til deg selv at dette klarer du.
 • Etter hvert kan du begynne å trene deg på å legge for andre. Men husk å si at du er under opplæring og vær ikke vær for bastant i starten. Lytt til personen du legger for.
 • Les gjennom de etiske reglene
Etiske regler

Etiske regler

 1. Sett deg selv i en nøytral posisjon. Ikke døm klienten etter dine egne moralske verdier og normer. Ikke la det påvirke tolkningen din. Forstå at klientens situasjon er forskjellig fra din.
 2. Ikke legg for en tredje person eller en person som ikke er tilstede. For eksempel: Hva driver mannen min med nå?
 3. Ikke spå sykdom eller død.
 4. Ikke legg for folk som ikke ønsker å bli lagt for.
 5. Si nei hvis du ikke ønsker å gjøre et legg. La deg ikke presse til å legge hvis du ikke ønsker det.
 6. Ordlegg deg med forsiktighet og varsomhet. Vær oppmerksom på den virkningen dine ord gir.
 7. Hjelp mennesker med å ta ansvar for sitt eget liv. Du skal ikke ta valget for dem. Ikke si ja eller nei. Et eksempel: Vil jeg bli rik? Et bedre spørsmål lyder: «Hvordan kan jeg bedre økonomien min?» Da kan kortene fortelle noe om, hvilke ressurser og virkemidler personen har til rådighet.

 

8 vanlige spørsmål om tarotkort

8 vanlige spørsmål om tarotkort

 1. Kan du kjøpe din egen stokk eller bør du få den i gave?

Svar: Du kan kjøpe din egen tarotstokk.

 1. Blir energien i tarotstokken ødelagt hvis andre bruker/tar på den?

Svar: Dette er en følelsessak. Hvis det er ok for deg gjør det ingenting om andre låner stokken eller tar på den.

 1. Bør jeg forberede meg på en spesiell måte før jeg legger?

Svar: Dette er også en personlig sak. Ritualer og forberedelser kan hjelpe en å fokusere, men det er ingen påbud om det.

 1. Kan jeg legge tarotkort på samme spørsmål flere ganger?

Svar: Det er viktig å ikke legge flere ganger etter hverandre på samme spørsmål. Svarene blir mer og mer uklare. Du kan stille samme spørsmål igjen når du føler situasjonen har forandret seg.

 1. Hva med omvendte kort dvs kort som er snudd på hodet?

Svar: Mange bruker omvendte kort. Dette kurset legger imidlertid ikke opp til å bruke omvendte kort. Tarotstokken har 78 kort og dermed kort for så å si alle situasjoner. Vi synes ikke det er behov for å snu kortene for å få flere tolkningsmuligheter. Dessuten praktiseres tolking av snudde kort forskjellig. Noen tolker et snudd kort som det motsatte dvs man mangler denne energien, andre mener virkningen er den samme som rett vei men svakere.

 1. Hvem kan jeg legge for?

Svar: Du kan i praksis legge kort for alle som ønsker det. Det kan være vanskelig å legge på seg selv. La deg ikke presse til å legge kort hvis det ikke føles riktig.

 1. Hvor langt frem i tid kan jeg legge kort?

Svar: Det kan lønne seg å sette en tidsfrist for eksempel 6 måneder eller 1 år som maksimum. Da kan det være lettere å forholde seg til svaret.

 1. Hva skiller synske fra tarotkorttolkning?

Svar: Synske som spår i fremtiden bruker sin synskhet og  intuitive evner til å se. De kan inspireres av kortene, men tolker ikke primært kortene. Synsk spåing forteller som regel konkret hva som vil skje fremover for eksempel om du blir gift, får barn og lignende. Dette kurset legger opp til å bruke tarotkort som veiledning og selvutviklingsverktøy. Vår filosofi er at du selv kan ta kontroll over din egen skjebne. Derfor er vi kritisk til en del av det som skjer på spådomsfronten hvor man kan risikere å tilgang til informasjon, riktig eller gal, som man ikke har kontroll over og som har liten hensikt å vite.

 

Farger og følelser

Farger og følelser hører sammen. Man snakker om å se rødt, eller å bli grønn av misunnelse. Man kan skyte en hvit pil etter enkelte saker og ting, mens andre ser heller sort på det hele. Det er derfor naturlig å legge merke til fargene på de kortene som kommer opp når man legger et legg om kjærlighet og følelser.  En rød kappe betyr intensitet og lidenskap. Mye grønne planter og grønne bakker sier noe om fruktbarhet og kreativitet. Det er med andre ord viktig å vite noe om betydningen av fargene, for å forstå klart hvordan følelsene utfolder seg, slik det vises gjennom kortene.

Rød

I kjærlighet står fargen rød for lidenskap. Den er hett og brennende begjær. Rødt opplever intet som likegyldig. Det føles varmt, intenst og energien er høy og pulserende. Når man snakker om at hjertet banker hett og at man brenner av følelser, så er det oppleves gjennom den røde farge. Utfordringen med rødt er å ikke bli besatt og fanget av bålet. Å ikke brenne seg selv ned til aske, eller brenne lyset i begge ender. Det er også viktig å ikke brenne så hett at de som kommer nær oss blir svidd av flammene og flykter. På sitt beste er rød kjærlighet naken, uredd og sterk. På sitt verste blir man hensynsløst besatt av sine egne drifter og behov.

Oransje

Den oransje kjærlighet er lidenskapelig og sensuell. Her er det sleve tilfredsstillelsen av de fysiske og sanselige lyster som står i høysetet. Kjærlighet er forbundet med nytelse og kroppslig tilfredsstillelse. Hud mot hud er en absolutt nødvendighet. Kjærlighetens gleder går gjennom de fem sansene og fyller opp kroppens tempel med flytende nektar. På sitt mest urene blir oransje kjærlighet en hensynsløs utnyttelse av andre for å tilfredsstille egne sanselige behov og lyster.

Gul

Gul er i seg selv ikke en farge som er sterkt knyttet til kjærlighet. Det viktigste når gult dominerer er gleden over utfoldelse. Den gule kjærlighet er mer som et biprodukt av livsenergi og livsutfoldelse, enn som noe man søker etter i seg selv.   Den gule kjærligheten er leken og forbundet med bruk av vilje. På sitt beste er denne elskoven som en gave du gir andre. Du elsker deg selv og søker ikke bekreftelse og opplevelse av å bli elsket, men et sted å gi ut din overflod av kjærlighetsenergi. På sitt mest urene blir gul kjærlighet en kamp om vilje og dominans.

Grønn

Denne kjærligheten er grønn. Her er det snakk om hjerterom, og å ønske å skape en plass for det man elsker i livet sitt.  Den grønne kjærlighet er mer knyttet til omsorg, nærhet og vennskap enn til lidenskap. Det er mer å elske det som skapes og blir skapt, enn en bestemt skikkelse.  Grønn kjærlighet utvikles over lang tid. Det er gjennom denne kjærligheten vi lærer å elske det som omgir oss, istedenfor det vi tiltrekkes av. På sitt beste er grønn kjærlighet inkluderende og stadig nyskapende. På sitt mest urene er giftig grønn all angst for å miste det man allerede har. Grønn står ikke for tiltrekning, men for tilhørighet. Og sjalusi, angst og eiertrang har en tendens til å bli giftigere og farligere jo lengre man har hatt følelsen av å ”eie” noen andre.

Blå

Den blå kjærlighet er opplevelse av behag, vennskap og forståelse. Her vokser kjærlighet ut av vennskap, heller enn vennskap ut av kjærlighet. Man kan snakke sammen og dele sine innerste tanker. Samtidig er det et stort behov for frihet. Den blå kjærlighet er mer basert på fornuft og følelse av harmonisk fellesskap, enn på lidenskap og det man kaller det fysiske. Her er det sosiale og mentale det viktigste. På sitt beste er blå kjærlighet en dyp åndelig og bevissthetsmessig kontakt, hvor man komme rut over det personlige behovet for å eie.  På sitt verste er det en kald og upersonlig forbindelse, hvor man kun elsker så lenge man har interesse av og bruk for det man elsker, og så snart det ikke er tilfelle blir kjærlighet erstattet med likegyldighet.

 

Flere farger
Lilla

Lilla

Lilla kjærlighet er av den dype, intense og åndelige typen. Det er ikke først og fremst erotisk, men samtidig er det intenst og du føler at dette er skjebnen. Her kommer følelsen av å smelte sammen og at to sjeler blir ett. Det føles som om universet har en dypere mening med denne kjærlighetsmusikken, og at dere ikke har noe valg. Det var liksom universets vilje og dypere mening at denne søte musikken skulle oppstå. På sitt beste er dette en dyp åndelig kjærlighet, hvor to sjeler virkelig kan se hverandre og oppleve hverandres essensielle skjønnhet. På sitt mest urene er den et rent fantasifoster.. En gjensidig projeksjon av umodenhet og lengsel etter å slippe ansvar for sitt eget liv.  Det preges da av urealistiske forventinger til den man elsker og til forholdet, slik at man kan føle seg forferdelig skuffet og sveket..

 

Svart

Svart

Svart kjærlighet er destruktiv. Da søker man nesten ødeleggelsen og utslettelsen gjennom kjærlighet. Ikke å elske for å føde nytt liv. Men å elske for å sammen gå over alle grenser og inn på de mørkeste steder så man til slutt kan befris fra hele lidenskapen og få fred i den absolutte sorte stillhet.

 

Rosa

Rosa

Rosa kjærlighet er ungpikenes kjærlighet. Den lette og romantiske som ikke er egnet til erotiske forhold med voksne mennesker.  På sitt beste er dette uskylden i den uåpnede pakken. På sitt verste er dette den godt åpnede og tungt brukte pakken som tror den er rosa og gjemmer seg bak en falskt dekorert ungpikefasade.

 

Lyseblå

Lysblå

Lyseblå er ridderen på hvit hest. Det er ynglingens drøm om å være ridder.  Den lyseblå kjærlighet bærer på det beste i seg spiren til visdom og den søken etter sannhet som virkelig nærhet og intimitet blir. Når den blir uren er det som om kjærligheten alltid er en drøm man jager videre mot, fordi ingen virkelige mennesker kan passe inn i de lyseblå silkeskoene og perlebroderte drømmene om skjønnhet, ære, letthet og visdom som preger den umodne og evig upålitelige yngling.

Tarotkortene

Ordet tarot er av fransk tareau som igjen er tatt fra italiensk tarocchi. Betydningen av ordet er ukjent.

Tarocchinavnet ble brukt fra og med 1500-tallet og er første gang registrert brukt 1516 i en av regnskapsbøkene til Ferrarahoffet.

På 1400-talltet gikk tarotstokken under navnet carte de trionfi, som kan direkte oversettes med trumfkort

Du finner resten av kurset på våre medlemssider.
Du må være medlem for å ha tilgang. Du melder deg inn her.