Selvtest Solar Plexus

Da er vi kommet frem til vår lille test, som vil gi en pekepinn om tilstanden i dette energisenteret. Svar ja eller nei på utsagnene i hver gruppe.

Gruppe A
1. Jeg liker ikke å konkurrere
Ja Nei
2. Jeg simpelthen avskyr å tape og gjør alt for å vinne
Ja Nei
3. Konkurranse er ok, men det viktigste er ikke å vinne, men å delta
Ja Nei

Gruppe B
1. Konflikt, krangler og rivalisering er noe jeg unngår i det lengste
Ja Nei
2. En god krangel renser lufta og livet hadde vært kjedelig uten
Ja Nei
3. Jeg tar de nødvendige konflikter og utfordringer, men foretrekker harmoni og fred. (gjør du virkelig det i praksis?)
Ja Nei

Gruppe C
1. Jeg tviler ofte på om jeg har rett og hører mer på andre enn meg selv
Ja Nei
2. Jeg liker å fortelle andre hva de skal gjøre
Ja Nei
3. En god samtale består for meg like mye av å lytte som av å snakke (gjør den det i praksis?)
Ja Nei

Gruppe D
1. Jeg setter gjerne min vilje til side, fordi det er enklere å la andre få sin
Ja Nei
2. Jeg er flink til å få min egen vilje gjennom, uansett hva andre måtte mene
Ja Nei
3. Jeg vurderer nøye når jeg skal vike og når jeg skal kjempe
Ja Nei

Gruppe E
Hvilke av disse utsagnene er det mest sannsynlig at du kan finne på å si.
1. Det viktigste er man kan støtte og stole på hverandre
Ja Nei
2. Det viktigste er at man kan stole på seg selv
Ja Nei
3. Livet dreier seg om å gi og få
Ja Nei

Svar selvtest solar plexus

Utsagn nr. 1 i gruppe A; B; C; D eller E
Hvis du har svart ja på mange av enerutsagnene tyder det på at du har lite energi i solar plexus. Du har enten problemer med å få opp din egen vilje og aggresjon, eller er så redd for å kjenne på den at du bruker opp store mengder av din egen kraft på å holde deg selv i sjakk. Det siste er som oftest tilfelle hvis du i blant eksploderer i intens raseri og blir hensynsløs, men får dårlig samvittighet etterpå. Du kan lett bli avhengig, usikker og stoler ikke på din egen rett til å utfolde deg. Å arbeide med å styrke energien i dette energisenteret og samtidig din egen selvtillit er viktig.

Utsagn nr. 2 i gruppe A; B; C; D eller E
Hvis du har en overvekt av ja på toerutsagnenene, tyder det på at din energi og din bevissthet er for mye fokusert gjennom solar plexus. Du får problemer med å samarbeide, ser livet som en kamp og har lett for å hevde deg selv på andres bekostning. Du trenger å lære å slappe mer av, å ikke være så avhengig av å ha kontroll og styring, slik at du blir mer i stand til å glede deg over både deg selv og andre. Slik det er nå ser du ofte verden som en jungel, hvor du ikke virkelig kan stole på noen andre enn deg selv. Som oftest trenger du å utvikle din evne til å glede deg mer sammen med andre, samt å gi av deg selv i kjærlighet. Faren for at du er en stor egoist er absolutt til stede.

Utsagn nr. 3 i gruppe A; B; C; D eller E
Ja-svar på treer utsagnene viser at du har et avklart forhold til dette energisenteret. Du kan både hevde deg selv, men også vike unna. En god test på om dette virkelig er riktig er om du kan tape eller trekke deg fra en konflikt uten å føle at du mister ansikt, og uten at du fortsatt bærer aggresjon og motvilje med deg. Hvis du er i stand til å be om unnskyldning uten å føle deg ydmyket, er det og veldig bra. Samtidig er du fullt i stand til å hevde din egen rett og handle med styrke og målrettethet hvis det kjennes riktig for deg. Du bryr deg rett og slett ikke så mye om hva andre mener om deg, men er allikevel ikke likegyldig overfor andres følelser og behov.

Hvordan styrke og balansere solar plexus
Fargen du kan meditere på, eller kle deg i for å styrke og rense dette chakraet er gult. Har du for mye energi i dette senteret, så skal du være varsom med å bruke alt for mye av det gule, mens bruken av gyllent gullskimrende lys i meditasjoner og visualiseringer er meget bra, fordi det hjelper deg til å forbinde dette energisenteret med en høyere vilje en din egovilje.
Kampsporter som også har et filosofisk innhold, som karate, Te Kwon Do og Jiu Jitsu er bra for både å utvikle og mestre energien i dette senteret. En stein som citrin hjelper deg til å fremme energien i dette senteret, samtidig som den åpner for at du vil bruke energien til å dele med andre. Du blir med andre ord mer raus og glad i deg selv av samvær med en citrin.
Svovel er ett annet mineral du kan bruke, men vær varsom. Svovel bringer gjerne opp aggresjoner og sinne, fordi den henter opp det ubevisste og hjelper deg dermed til å renske ut blokkeringer i ditt energisystem. Gul fluoritt er god når du ønsker å se klart hvilke konsekvenser din bruk av energi dette senteret har. Den hjelper deg både til å se klarere hva du egentlig vil, og til å se hvordan du kan rette din vilje mot noe på en konstruktiv måte.