Horoskop – Sylvi Listhaug

I anledning Sylvi Listhaugs eskapader om Arbeiderpartiet og terror på Facebook har vi tatt en titt på hennes horoskop.

Data: 26. 12. 1977 Fødselstidspunkt ukjent satt til 12.00. (Et horoskop uten fødselstidspunkt vil bli mer unøyaktig for visse aspekter av horoskopet. Her har vi sett på de politisk relevante aspektene, ikke hennes privatliv.) )

At hun som Steinbukk er stolt og ikke har så lett for å bøye kne og vise ydmykhet kommer ikke som en overraskelse. At Solen også står rett overfor Jupiter viser at hun kan ha en tendens til å ha en overdreven tro på egen verdi, meninger og betydning.  Det viser hennes litt mer amerikanske side, hvor man ser på seg selv som en vinner, som i kraft av sin suverenitet har rett til å gjøre ting som andre ville synes var litt for voldsomt og preget av selvgodhet. Samtidig har hun en drage i horoskopet, som viser at hun svært ofte får det som hun vil, og at hun er flink til å fly gjennom turbulente politiske luftstrømmer og ofte kommer seg ned uten å krasjlande.

Hun har to ting som gjør det hele enda mer utfordrende. Hun føler ofte at andre manipulerer henne og at hun ikke kan stole på andre emosjonelt, hvis hun ikke har full kontroll over det hele. En holdning som lett fører til at hun manipulerer andres følelser og synes det er bedre at hun har makten over det meste, enn at andre skal ha makt over henne.

Det å overgi seg og vise sårbarhet er så langt unna at det nesten er umulig. Månen i krepsen viser samtidig hennes store omsorg for det hun opplever som sin familie. Det er antagelig denne omsorgen for hennes norske «familie» som gjør at hun er så opptatt av å organiser det hele slik at ikke for mange utenfra (flyktninger o.l.) får komme inn og forstyrre familieidyllen. Men det som forstyrrer mest og gjør at det iblant kommer kastevinder og manøvrer som er helt ute av kontroll, er Mars i løven i utfordrende aspekt til Uranus. Hun får gjerne en impuls og en følelse av at noe er en genial ide, og handler før det hele er vurdert og klarert med fornuften og taktikeren. Noen ganger går det fint og hun kan være rådsnar, effektiv og genial, andre ganger virker det det som om hun tar en brå sving og kjører rett ut på feil jorde.

For Sylvi Listhaug er hennes frihet til å handle spontant i overensstemmelse med sine egne innfall og ideer svært viktig. Enhver hindring av hennes frihet til å handle og føle som hun vil oppleves som et overgrep. En av utfordringene er at en slik frihet er vanskelig å få til, hvis man skal

A: Ta hensyn til andre,

B: gi andre samme rett.

Hvis hun må ta hensyn, så mister hun jo friheten til å utfolde seg helt fritt. Hvis alle har samme rett til å følge innfallsmetoden, så blir det jo bare kaos. Så det enkleste for Sylvi synes å være at hun har rett til å gjøre og utfolde seg akkurat som det passer henne, mens andre da må begrense seg, ta hensyn og ikke utfordre henne. For da blir det kamp.

Akkurat i disse dager får vi et tydelig eksempel på hva som skjer når hun gir seg i kaste med et tema eller sak, som gjør det så turbulent at hun hverken kan vinne, eller komme seg fullstendig helskinnet igjennom.

Vi får håpe at hun lærer av det. Eller kanskje vi får håpe at hun blir så såret og oppgitt at hun tar litt rev i seilene og går inn for å leve sitt eget liv, istedenfor å fortelle andre hvordan de bør leve sitt.