Takknemlighet, hva kan det bety for deg?

Av Mai Irene Wikeby

Hvor ofte kjenner du på takknemlighet over de små tingene i livet ditt?
Vi har ofte lett for å ta ting som selvfølgeligheter og suse videre i livene våre. Hvis vi hadde forstått hvilken energi som skapes av takknemlighet hadde vi viet det mer oppmerksomhet!

Det er slik at den energien vi opplever, både bevisst og ubevisst, skapes det mer av. Hvis du for eksempel kun ser manglene i livet ditt, være seg med familie, jobb eller materielle ting skapes det en universell energi for matche dette. Ja, gi deg mer av det du føler du mangler. Det du gir oppmerksomhet får du mer av inn i livet ditt.

Derimot, hvis du med ditt hjerte kan kjenne på en takknemlighet over selv små ting er det som om ny energi skapes hos deg. Følelsen som din takknemlighet skaper sprer seg videre ut i Universet som på sin måte igjen søker å gi deg flere opplevelser og situasjoner som gir mer av den takknemlige følelsen.

Hvilken variant tror du at vil oppleves best for deg?

Hos meg finnes det ikke tvil, jeg er etter beste evne takknemlig for de små ting i livet mitt. Det er fort gjort å være takknemlig for at du har det godt, over de «store» tingene i livet ditt. Men, gå litt dypere enn det.

De små tingene, hva kan du være takknemlig over der?

Den lille valpen som danser bortover veien og fremkaller et smil hos deg. At kjøkkenet var ryddet pent opp av familien din før du kom hjem fra kveldsmøtet. At noen holdt opp døren for deg der du slet med dine handleposer.

Er det noe du er misfornøyd med i livet ditt? Partneren din, barna dine, jobben din? Husk igjen, det du gir oppmerksomhet får du mer av. Hvilke små ting er det du kan være takknemlig for over hos dine pubertetsbarn? Partneren din, hva er det i ham/henne som du kan være takknemlig over? Jobben din, hva er det som er bra der?

Det er her kodene ligger for deg, når du finner små ting å være takknemlig over skapes denne energien som gjør at du opplever at noe endrer seg. Du får kanskje et jobbtilbud du ikke ville fått hvis du bare hadde vært i den gamle energien. Stemningen hjemme blir kanskje lettere når din energi endres. Hvis tiden er inne for å forlate noe og gå videre kan du gjøre det på en sunnere og mer balansert måte.

Du har muligheten til å påvirke denne takknemlighetsenergien om du kan gi den litt mer oppmerksomhet i ditt daglige liv:

Ta deg et par minutter på morgenen før dagen starter, kjenn etter hva du er takknemlig for der du er i livet ditt.
Har du travle morgener?
Bruk tiden i bilen ved rødt lys eller kø, når du er på trikk, buss eller tog.
Eller rett og slett om morgenen hjemme med kaffekoppen.

Når du har lagt deg om kvelden, hva har du opplevd av små ting som kan fylle deg med takknemlighet?
Var det noen som uventet hentet kaffe til deg på jobben?
Var det en ukjent som var hjelpsom mot deg?

Skriv Takknemlighetsbok.
Finn deg en vakker bok som gleder hjertet ditt!
I denne skriver du daglig ned tre ting som du er takknemlig for i livet.
Viktig, bryt det ned til de små tingene.
Det smilet du fikk, sønnen din som ryddet opp etter seg.
Jeg regner med at du forstår hvor jeg vil hen.

De store tingene i livet ditt blir ofte litt for store til at de skikkelig kan berøre hjertet ditt over tid. Du er sannsynligvis utrolig takknemlig for dem når de kommer inn i livet ditt, men etter en stund blir de en del av de daglige selvfølgelige tingene du har. De små ting derimot kan skape en annen sang i hele deg, en varm vibrasjon som setter i gang den universelle energien som er en magnet på nye ting eller opplevelser. Ganske enkelt, skaper enda mer av den gode følelsen.

Lyst til å forsøke du også?

Ganske enkelt, spør deg selv:
Hva kan jeg være takknemlig over i dag?

Det er når du er i den energien små og store mirakler kan få lov til å komme frem til deg!

 

 

 

 

 May Irene Wikeby, www.innsikten.no

 

 

Foto: HMG Photography

 

 

Artikler

Månefasene og månen i stjernetegn


Waning Crescent Moon
Waning Crescent Moon

The moon is currently in Gemini
The moon is 25 days old

Flere artikler samme tema