Tør du følge dine drømmer?

Tør du følge dine drømmer?

 Av May Irene Wikeby

Tenk deg følelsen, du har en drøm. En drøm om noe mer, noe større enn der du befinner deg i livet ditt. Drømmen beveger seg mykt gjennom deg. Da kommer den indre stemmen. Den kritiske stemmen, den du kjenner så alt for godt.

 Du har kommet et stykke inn i livet ditt og tenker: «Var dette alt?» Da du var liten hadde du mange drømmer om hvordan du skulle være med og forandre verden. Du hadde kanskje helt klare bilder på hva du ønsket å gjøre eller bare kjente på den tindrende følelsen av at det var noe viktig du skulle gjøre. Den følelsen som fikk det til å syde av små lykkebobler inne i deg.

For mange skjer det noe på veien ut av barndommens yre glede over bare å være. Du begynte å høre at du måtte drømme mindre; ikke ta så stor plass fra andre; ikke lyse fullt så mye; ikke le så høyt. Inne i deg protesterte du kanskje høylytt til du til slutt resignerte. Ga opp drømmene dine.

Når de rundt deg sluttet å komme med sine drømmedrepende kommentarer overtok du den stafettpinnen selv. De andres kritiske stemmer ble overtatt av din egen stemme. Du ble din egen dommer og sannsynligvis enda hardere mot deg selv.

Din indre stemme, hvordan høres den ut? Er den støttende og god eller forteller den deg at hva du enn gjør så er du helt håpløs bak den beskyttende fasaden din?

Det er også en del av hverdagen din. Ingen vet hvordan du egentlig har det i ditt indre. Utad fremstår du som glad og fornøyd, men ingen slipper inn i det mer smertefulle stedet hvor du har kapslet inn dine gamle sår.

Det spesielle her er at du er ikke bare din egen fangevokter, men du er også din egen redningsperson! Du har i deg alle muligheter til å slippe ut av dette stedet som bærer på gamle trosmønstre og knuste drømmer.

Det første du kan gjøre er å anerkjenne følelsene du forsøker å skyve vekk. Hvis du skyver vekk eller overser vonde følelser vokser de i omfang, stikk motsatt av det du ønsker.

Sett så ord på det du føler. Der du er akkurat nå så trenger du ikke å vite eller forstå hva som har skapt følelsen som har gitt deg smerte. Sett ord på følelsen og anerkjenn at du opplever den i ditt indre. Du vil da sannsynligvis oppleve noe spesielt. Følelsen glir ut av deg og forsvinner.

Det er en ting som er helt sikkert. Du er ikke den du tror du er.  Du er ikke historien din. I din kjerne har du noe utrolig vakkert, ditt eget indre lys, som bare lengter etter å skinne mer. Lengter etter å være den fantastiske sjelen du er.

Hvis du ønsker kan du starte å omgjøre gamle mønstre her og nå ved ganske enkelt å si:

«Jeg gjør så godt jeg kan. Jeg gjør så godt jeg kan med alle mine ting som roterer i mitt indre. For hver dag som går setter jeg meg mer og mer fri fra gamle trosmønstre om at jeg ikke er god nok til å følge drømmene mine».

Jeg er god nok.

Nettopp, du er god nok akkurat slik som du er nå. Du er på en fantastisk reise i livet ditt, og du tar med deg dine erfaringer slik at du kan manøvrere enda bedre på din vei.

Du er god nok akkurat slik som du er!

Husker du dine sko da du var liten? De som alltid var for store når du fikk dem slik at du skulle vokse i dem? De som var utrolig slingrete og komfortable rundt føttene dine til den dagen du plutselig kjente at de var alt for trange?

Slik er det med livet også. Det som kjennes skummelt blir etter hvert dagligdags og så ofte litt kjedelig og lite inspirerende. Da er tiden inne for å se etter et par nye skinnende blanke sko. De som er litt for store. Du har litt blandede følelser i begynnelsen, men så vokser du deg inn i dem også. Og slik fortsetter sirkelen og veksten i ditt liv, med vissheten om at du er god nok akkurat slik som du er på denne reisen til å følge drømmene dine.

Gled deg over alle nye sko som kommer din vei og oppleves for store. Det blir vekst og utvikling av det.

Gå inn i de for store skoene med tillit til at det går bra denne gangen også!

  

 

Artikler

Månefasene og månen i stjernetegn


Waning Crescent Moon
Waning Crescent Moon

The moon is currently in Gemini
The moon is 25 days old

Flere artikler samme tema