Kraften i Tilgivelse

Av May Irene Wikeby

Tanken på tilgivelse kan være vanskelig for mange og vi glemmer at tilgivelse er med på å sette oss selv fri.

Hvis du er en av dem som bærer på gammelt nag til andre mennesker, over ting de har sagt eller gjort mot deg, oppleves det som regel smertefullt. Vi mennesker glemmer at vi tilhører et annet felt, nemlig kjærlighetens felt. Vi blir styrt av egoet som for enhver pris ønsker å holde seg langt unna all mulighet for indre frihet og fred som tilgivelsen gir.
Jeg har sett på kontoret mitt hvor kraftfull tilgivelse kan være. Den som opplever å kunne tilgi føler seg mange kilo lettere. Når du har bitre tanker mot noen, og du sender disse mot personen, er det som om du drikker en slurk med gift og håper at den andre skal lide. Det er derimot du som lider.

Jeg har i et par år vært elev og formidler av Et Kurs i Mirakler, det er en kanalisert bok om hva og hvem vi egentlig er bak våre opplevelser og trosmønstre. Boken viser oss hvilken vakker sjel vi er. En viktig del av boken er å lære oss å kunne tilgi og i leksjon 122 kan du få en forståelse over hva tilgivelse kan bringe med seg til deg:

Tilgivelse tilbyr alt jeg ønsker.

Hva kunne du vel ønske som tilgivelse ikke kan gi? Vil du ha fred? Tilgivelse gir fred. Vil du være lykkelig, ha et rolig sinn, visshet om hensikt og en følelse av verd og skjønnhet som går bortenfor verden? Vil du ha omsorg og trygghet, og varmen fra en alltid like trygg beskyttelse? Vil du ha stillhet som ikke kan forstyrres, godhet som aldri kan bli såret, dyp og vedvarende trivsel, og en hvile så fullkommen at den aldri kan forstyrres?

Alt dette tilbyr tilgivelsen deg og enda mer. Den funkler foran dine øyne når du våkner og gir deg glede til å møte dagen med. Den stryker deg over pannen når du sover, og hviler på dine øyelokk for å holde borte drømmer om frykt og redsel, ondskap og angrep. Og når du atter våkner gir deg nok en dag med lykke og fred. Alt dette tilbyr tilgivelsen deg og enda mer.

Er det ikke vakre ord om hva vi kan oppleve å gi slipp på av gamle byrder og sår via tilgivelsens kraft? Og samtidig så vanskelig det er å tilgi, den motstanden som kommer opp i deg bare ved å lese ordet tilgivelse. Det vi ikke tenker over er at nettopp tilgivelse er veien til å sette deg selv fri, en vei til frihet og indre fred.

I vinter leste jeg en blogg skrevet av Gabrielle Bernstein om motstanden i oss til tilgivelse og hvilke myter som er forbundet med å tilgi. Du har kanskje kjent på beundring over andre som har kunnet tilgi de mest fryktelige ting de har opplevd, mens du selv holder på gammelt nag over enkle ting som er sagt og gjort for lang, lang tid tilbake. Inspirert av hennes blogg ønsker jeg å dele tre myter som gjerne er forbundet med tilgivelse. Myter som henger sammen med motstand mot å tilgi, som hindrer deg i å bevege deg inn i tilgivelsens barmhjertige felt.

Myte nr 1:
Du tenker at tilgivelse handler om den andre personen.
Tvert imot, det handler om deg, du glemmer eller vet ikke at tilgivelse bringer deg fred. Når du dømmer noen for det de har gjort blir du sittende fast i den energien. Alt består av energier og frekvenser. Disse frekvensene vil kun trekke andre negative ting inn i livet ditt. Du ser ikke andre gode ting når du sitter fast her. Når du kan gi slipp på å dømme den personen som har gjort noe mot deg, frigjør du deg fra denne energien.

Det er viktig å huske én ting, tilgivelse setter deg fri fra dømming og hatefulle tanker som energien fører med seg. Når du gir slipp på dette vil hele du føle deg lettere.
Du kan få opplevelsen av at du vibrerer på et mye høyere nivå, frekvens. Når du glir slipp på sinne og hat gjennom tilgivelse, vil du kunne kjenne stor lettelse i hele deg. Du vil oppleve en ny takknemlighet over å bli satt fri fra dette gamle som holdt deg nede og tilbake.

Myte nr 2:
Hvis du tilgir noen betyr det at det de gjorde var greit.
Å tilgi betyr ikke at du ikke reagerer på urettferdighet eller negative handlinger. Når du er åpen for tilgivelse kan du finne at du blir veiledet til å si og gjøre de helt riktige tingene i situasjonen du er i. Når du er i tilgivelsens felt som også er kjærlighetens felt, handler og reagerer du ut fra kjærlighet i stedet for bitterhet og sinne. Når du tilgir slipper du å holde fast på det som skjedde. Å godta andre slik som de er betyr ikke at du skal være en dørmatte for dem. Du trenger heller ikke støtte deres handlinger. Du kan la dem være slik de er, og du trenger ikke å forandre dem. Skulle du ha noen i livet ditt som ikke gagner deg, er alt du kan gjøre å akseptere dem slik de er, gi slipp på dem og gå videre.

Det betyr at skulle du være i et forhold eller vennskap som ikke er bra for deg, gi slipp, gå fra det. Det du kan si i en slik situasjon er: «Jeg aksepterer deg slik du er, men jeg ønsker ikke å være en del av dette lenger». Noe som er viktig å huske, når du tilgir andre gir du slipp på byrden av å dømme. Tilgivelse betyr ikke at andre ikke skal stå til ansvar for det de har gjort. Og det betyr ikke at du må ha dem i livet ditt, du er fri fra å bruke mer energi på dem. Du blir fri.

Myte nr 3:
Tilgivelse er vanskelig.
Du kan kanskje tro at å tilgi må være en lang og slitsom prosess. En prosess som krever mye av deg og som tar tid. Det er samtidig viktig at prosessen må få lov til å utfolde seg. Du trenger kanskje å gå noen ekstra runder med deg selv. Men, det trenger faktisk ikke være vanskelig, og du trenger ikke å slite deg ut i prosessen. Det er en fantastisk ting med tilgivelse, den krever veldig lite av deg. Alt du trenger er ditt ønske om å bli fri, og ikke minst, at du er villig til å velge tilgivelse. Å være villig til å se at tilgivelse setter deg fri. Tilgivelse er ikke noe du må «finne ut av» eller jobbe lenge med for å oppleve. Tilgivelse er en fantastisk gave som du kan oppleve når du virkelig ønsker det.

Hvis du bærer på mye sinne, hat, bitterhet og sorg mot noen, og du ikke vet hvordan du skal klare å tilgi dem, vit at det er også greit. Vær bare oppmerksom på hva du bærer i deg. Bruk tiden du trenger og bearbeid bit for bit av det du bærer på.

Hvis du står fast: Si til Universet at du trenger hjelp til å kunne tilgi. At du er villig til å tilgi, men ikke vet hvordan du skal klare det.

Universet vil da lede deg i prosessen med å gi slipp og til slutt tilgi. Du skal vite én ting, Universet sender alltid tilgivelsens gave til deg som er villig og klar til det. Å sette deg selv fri fra gamle tunge byrder. I ditt indre har du en sjel som ønsker å hjelpe deg med å sette deg fri. Sjelen er i samarbeid med kjærlighetens felt. Din jobb er å be om hjelp, gi slipp og ha visshet om at ditt ønske om tilgivelse er nok til at Universet leder deg på den rette veien.

En siste ting, vit at når du ber om hjelp til å kunne klare å tilgi er Universet allerede i gang med å hjelpe deg i den prosessen. Ha tillit til at du får hjelp til dette fra et høyere plan, og at det tar den tiden det tar. Det er din villighet til å tilgi som setter i gang denne reisen. Reisen fra å føle deg som et offer, reisen til det feltet hvor du kjenner deg fri fra gamle destruktive følelser. Til et liv med fred i ditt indre.

Flere artikler om liknende temaer …