Når intuisjonen blir et mål eller en visjon

Av Grethe Holtan

Ikke alle er i stand til å bruke intuisjonen sin i praksis. Det er ikke alle forunt å oppleve intuisjonen sin som en innebygd GPS som følges på en naturlig måte. Enkelte må trene lenge på observasjon, tolkning og testing før de tar steget ut i praksis.
Men hva skjer hvis man ikke følger intuisjonen sin, men lar den ligge stille og urørt inne i seg?

Intuisjon som ikke følges i praksis blir ikke borte. Den blir liggende inne i deg som et frø som er plantet i jorden. Hvis du gir den oppmerksomhet og næring gjennom tanker, testing og undring vil den vokse seg stor og tydelig. Det du trodde var vag fantasi eller ønsketenkning, blir en sterk intuisjon som viser seg å være riktig.

– Kanskje du ikke turte å tro på den, eller var prisen var for høy til å betale?
– Eller kunne du ikke se hvordan den skulle materialisere seg i virkeligheten?
– Kanskje du manglet pengene?

Det finnes mange gode argumenter for å ikke følge intuisjonen sin.
Det kan starte med en tanke, idé eller følelse som du ikke blir kvitt, eller som bare fester seg av seg selv inne i deg. Etter en del fundering og følelsesladede opplevelser, og gjerne også noen bekreftelser, kan en langsiktig ny vei åpne seg for deg. En vei som etter hvert blir et mål eller en visjon du ubevisst styrer og jobber etter. Det man tidligere trodde var utopi, blir din ledestjerne. Nesten uten at du merker det, blir din uforløste intuisjon et mål og en visjon. Det oppleves gjerne også som en lettelse. Du kan for eksempel tenke: – Endelig er jeg klar til å gjøre noe jeg vet er riktig for meg, uten at jeg har de store og gjennomtenkte argumentene for det. Det bare føles riktig eller sant.

For eksempel kan man ha kommet til et punkt hvor man bare vet inne i seg at man ikke skal fortsette å jobbe der man er i dag resten av livet. Man vet at man kommer til å skifte jobb en eller annen gang, men ikke hvor, når eller hvordan det skal skje.
Man bare vet at man skal gjøre noe annet en dag, og det på et annet sted. Man har kanskje ikke noen konkrete planer heller, men visjonen er klar.
Kanskje man også går og venter på at noe skal skje. Eller at man selv skal bli klar til å gjøre noe konkret. Kanskje man ikke er bevisste nok på intuisjonen sin eller ikke klarer å se hva som skal til for å komme videre.
Mange sliter med frykten for å feile, dårlig selvtillit og husker ikke hva de egentlig kan.

Eksempel 1
En kursdeltaker ønsket å skifte jobb, men hadde ingen forhåpninger om at det kunne la seg gjøre.
Han ramset opp utallige hindringer og var helt overbevist om at det ikke på noen som helst måte kunne bli mulig for ham å skifte jobb. Han snakket om jobbskifte i flere år uten å gjøre noe med det.
Han hadde en sterk følelse at det kom til å ordne seg, men så ingenting i praksis som skulle tilsi at det var sant. Til slutt var både han og omgivelsene meget bevisst på ønsket hans. Det var omgivelsene som tok tak i det og ga han et tilbud.
Han ble så glad at han bare takket ja uten å tenke seg om. Han ble bare dratt mot det store jaet. Denne dragningen kan vi kalle intuisjon, når det indre matcher den ytre påvirkningen.
Alle rundt ham ble svært overrasket over at han kunne ta en sånn stor beslutning så raskt. Inne i ham hadde han båret på visjonen sin og da matchen traff var han ikke i tvil.

Eksempel 2
En annen kursdeltaker fortalte meg at hun hadde hatt intuisjon hele livet, men aldri fulgt den – fordi det ble for slitsomt for henne.
All denne ulne informasjonen orket hun ikke å forholde seg til, hun ble nervøs og sliten av det. Hun tok derfor et valg om å la den være i fred, mens hun levde livet sitt i en annen boks som hun sa – i A4-boksen. For henne var dette det beste, det var trygt og godt – forutsigbart og rolig. Kjedelig vil noen hevde, men for henne var bra.
Hun visste godt at hun gikk glipp av mange muligheter, men det trygge kjære var viktigere for henne. Noen langsiktige intuisjoner gravde seg fast, som hun sa. Disse lot hun bli liggende lengst mulig før hun handlet. Risiko var ikke noe for henne og hun hadde sjelden dårlig tid. Hun forventet eller ønsket heller ikke noe ekstra.

Eksempel 3
En coaching-klient av meg slet med å velge riktig partner i livet. Hun valgt feil hver gang fordi hun ikke turte å stole på intuisjonen sin.
De mennene hun ble dratt mot, opplevde hun som ikke bra nok. Hun valgte derfor andre kandidater basert på mer rasjonelle argumenter.
En liten stund senere kom den gamle vemmelige følelsen om at dette ikke var riktig for henne. Hun gjorde det slutt og fikk nok en nedtur.
Etter en del coaching kom det frem at hun skulle forsøke å stole på at de hun ble dratt mot var bra for henne. Hun måtte jobbe masse med seg selv, hun bokstavelig kjempet mot seg selv. Tiden hjalp henne og hun endte til slutt opp i lykkelig relasjon.

Når intuisjon går over til å bli et mål eller en visjon, starter det gjerne med en følelse, så går det over til en tanke. Etter hvert blir det en visjon eller en troverdig sammenheng. Til slutt et mål man jobber og styrer etter.
Dette går av seg selv som en naturlig prosess. Når det kjennes bra eller riktig, begynner man å følge det uten å stille spørsmål. Det er noe som vokser seg sterkere etter hvert som tiden går.
Etter hvert blir man sikrere på at det er nettopp dette som er riktig for en. Til slutt blir det en indre naturlig radar som hjelper deg å navigere.

Artikler

Månefasene og månen i stjernetegn


New Moon
New Moon

The moon is currently in Sagittarius
The moon is 1 day old

Flere artikler