Horoskop – Petter Northug

Petter Northug
6. januar 1986
Fødselstidspunkt ukjent

En æra i norsk skisport er over. Den siste av de tre «store» har abdisert. Bjørgen fikk barn, Bjørndalen ble for gammel, mens Northugs kropp takket for samarbeidet og sa at nok er nok.

Det kan forklares astrologisk ved at Northug i fødselshoroskopet har en uaspektert Saturn i opposisjon til Chiron. Han kjenner med andre ord ikke hvor grensene går. Som skiløper har det gjort ham i stand til å tyne seg selv langt over grensen for hva kropper normalt går med på.

Jeg tror at en av de råeste skiprestasjoner jeg noensinne har sett er da Petter Northug, på slutten av en femmil i Falun som var på kladdeføre med tung snø, spurter forbi tre mann ute i løssnøen utenfor sporet og vinner hele løpet.

Men det var ikke bare en uaspektert Saturn som gjorde dette mulig. Det hjelper også med Merkur konjunksjon Neptun, som heller ikke helt vet forskjellen på fantasi og virkelighet. En person med dette aspektet blir veldig fantasifull og tror at drømmer er like virkelig som virkeligheten. Jeg mener hvem vil tro at man kan bli verdens beste skiløper og revolusjonere en hel idrett?

Av og til kan man undre seg. Er det vi som velger vår skjebne eller har vår sjel allerede valgt den før vi kommer ned? I Northugs tilfelle kan man være fristet til å tenke det siste. Det kommer av at den sydlige måneknuten, som viser til hans karma, er i konjunksjon med Pluto, som viser til hans skjebne.

Hvis det er tilfelle så har han også sørget for å utstyre kroppen og sinnet sitt med de nødvendige fysiske og følelsesmessige ressurser til å gjennomføre noe slikt. Å være født med Månen konjunksjon Mars i Skorpionens tegn skulle sørge for det. Tegnet skorpionen er jo fra gammelt av forbundet med krigeren, og det å kunne hente opp uendelige ressurser fra dypet. At Måne Mars konjunksjonen også står sammen med Pluto, som hersker i sitt eget tegn, gjør bare det hele til en enda sterkere og mer velfundert plan for livet. At all denne Plutoniske energien også medfører noen monstre som stikker hodet opp fra dypet er bare naturlig. Det er slike demoner som gjorde at han krasja i fylla eller var nødt til å melde seg ut av landslaget og starte på egen hånd. Det at denne konjunksjonen også er kvadrat til Northugs Jupiter styrker vår forståelse av at mannen ikke aksepterer grenser og ser intet som umulig. Det morsomme er at han ikke bare har overmot, han er også svært ofte i stand til å virkeliggjøre sitt overmot og dermed forankre det i en ny virkelighet.

Han store fantasi og evne til å tenke utenfor boksen og komme med lynrappe svar preget av vidd og intelligens, vokser ut av at konjunksjonen mellom Merkur og Neptun er involvert i et lynhurtig samarbeid (sekstiler) mellom store deler av planetene i Northugs horoskop.

Til slutt vil jeg nevne at mye av de utfordrende hendelsene han har opplevd de siste årene er forbundet med at Pluto har gått over fire av hans planeter i Steinbukken. Grunnen til at han legger opp blir forståelig når vi ser at Saturn i det siste året også har stått oppå hans planeter i Steinbukken. Denne Saturntransitten som tvinger ham til å ta kontakt med virkeligheten og kroppens faktiske tilstand, vil være over i mars 2019.

Jeg gleder meg til å se hva denne spesielle mannen som er så flink til å få oppmerksomhet og suksess vil finne på når han virkelig forstår at skiløperkarrieren er over.

Flere artikler: