Horoskop – Marit Bjørgen Horoskop

Marit Bjørgens horoskop
– et kort blikk på Norges mest populære idrettsutøver

(ukjent klokkeslett satt til 00.00)

I gamle dager var vårjevndøgn den dagen hvor det nye året virkelig tok til.  Vi kan si at med Marit Bjørgen, som er født ved vårjevndøgn, begynte en ny æra i norsk skisport. Hun har solen i Væren, noe som gir et sterkt behov for å utforske seg selv og sine egne grenser. Marit, som alle Værer, oppdager seg selv gjennom å utfolde og teste seg mot det ukjente.

Marits Sol går hånd i hånd med Uranus i horoskopet, noe som viser til originalitet og unik væremåte. Frihet er viktig for henne. Uranus innflytelse vises for eksempel ved at hun i yngre år bleket håret  og hadde piercing i øyenbrynet.

Solens plassering i horoskopet gjør også at Marit må forholde seg til en verden hvor fantasi og virkelighet lett kan komme i klammeri med hverandre. På den ene siden er det uendelige muligheter, på den andre klare rammer og grenser og en sterk følelse av ansvar.

Det hun har gjort, som viser til en ypperlig mestring av disse utfordringene, er at hun har satt disiplin og evne til å fokusere og strukturere seg i idealene og drømmenes tjeneste. Hun har trent enormt og vært villig til å arbeide steinhardt for å realisere den «urealistiske» drømmen om å bli verdens beste skiløper.

Samtidig har hun Mars i Løven sammen med den nordlige Node og Jupiter. Det viser at hennes sjel er kommet for å vise det eksellente; for å ekspandere og demonstrere for seg selv og andre hva som er mulig. I Løvens tegn nytter det ikke bare å gjøre det, man må også være det. Marit Bjørgen har ikke bare vunnet, som mange andre, hun er også en vinner som har vist verdighet, edelhet, mot og raushet i alt hun har gjort.  Hun har med andre ord fulgt sin sjels intensjon om å gjøre noe eksepsjonelt og storslagent, samtidig som man er raus med seg selv og gir ut av alt man har oppnådd. Hun har ikke bare delt sin innsikt og erfaring med de yngre norske skijentene, men også med konkurrenter som Charlotte Kalle som har vært invitert til å delta i de norske treningssamlingene.

I horoskopet hennes finner vi også en rastløs energi, som hele tiden trenger å utfolde seg. Denne energien er ofte eksperimentell og liker å gå nye veier. Vi kan derfor glede oss til hva Marit Bjørgen finner på i fremtiden. Det er ganske så sikkert at hun ikke kommer til å sette seg ned med strikketøyet for resten av livet. Behovet for dynamikk gjør at hun vil sprette tilbake straks hun har litt ekstra energi, noe som skjer lynraskt.

Til slutt vil jeg bare nevne at andre egenskaper horoskopet viser til er stor medfølelse og et mønster av kjærlige handlinger mot sine medskapninger. Vi finner også sterk omsorg og ansvarsfølelse. I tillegg er det en evne til å snakke med andre om vonde og vanskelige ting på en omtenksom og verdifull måte, hvor man finner kreative og konstruktive måter å se det på.

På sitt aller beste tar hun det som er verdifullt i tradisjon og det gamle, smelter det sammen med det eksperimentelle og nye. Og viser andre hvordan man som individ kan bringe dette ut i verden, rett og slett gjennom å være det.

Redaksjonen ønsker henne lykke til videre.

 

Flere artikler: