Horoskop – Alexander Rybak

Alexander Rybak Melodi Grand Prix 20189

Av Per Henrik Gullfoss

Tidspunktet for Alexander Rybaks horoskop er ikke kjent av artikkelforfatteren. Jeg har derfor satt det til 04.00 om morgenen. Noe som gir denne Tyren en Vannmannascendant.
Hvis det stemmer har han også Jupiter i første hus. Til sammen gir dette en veldig åpen og utadvent personlighet som allikevel er spesiell og annerledes, mens han holder en viss avstand.

Alexander er jordnær, praktisk og arbeidsom når det gjelder ham selv og hvordan han utfører ting. Han stiller høye krav til seg selv og er enormt utholdende og produktiv. I skrivende stund har han en transitt av Pluto som fører til store forandringer. Han vil finne nye veier å gjøre ting på. Det gjelder uansett om han vinner melodi grand prix eller ikke (dette er skrevet før finalen).

Når det gjelder å utfolde seg i verden er Alexanders følelser, fantasi og optimisme veldig gode lagspillere. Når vi kommer til det følelsesmessige og forhold til det kjønnet man har erotiske forhold til, så virker det hele annerledes.

Til tross for Alexanders store evne til dybde og omsorg, har han også en side som bare elsker det ukjente og uopplevde. Det er nesten som om han ikke kan motstå det uventede og spesielle, som har en tendens til å dukke opp i dødvinkelen og plutselig kullkaste planene for den delen av livet hans. På en måte vil han ha absolutt nærhet og absolutt frihet på en gang. Samtidig vil han ha hundre prosent kreativ frihet og hundre prosent kreativ kontroll.

I horoskopet hans finnes det som kalles en konvolutt. Det gir en sterk følelse av å ha med seg et budskap/brev man gjerne vil åpne og lese for andre. Den er formet blant annet av Venus og Merkur, noe som betyr at han er flink til å formidle og sette ord på det han opplever. Ord som lett skaper gjenklang hos andre. Det er denne evnen han bruker når han skriver, spiller og formidler seg fra scenen. Men igjen kan han fort bli så konsentrert og målrettet at han får problemer når det uventede dukker opp og truer med å forstyrre det hele.

Noe som gjør at han som oftest kommer ned på begge bena er en ukuelig optimisme. Til tider forstår han ikke hva som kan gå galt før det er for sent. Skaden er da gjerne skjedd uten at han visste hva som forårsaket det hele. Iblant kan det virke som om du står på skinnegangen, men først legger merke til det etter at toget har kjørt over deg. Men når han kommer seg på toget, istedenfor å kjempe motstrøms så går det hele så meget bedre.

Det aller viktigste for Alexander er med andre ord å hele tiden være oppmerksom og forberedt, ikke bare på alt det han har trent seg på, men på nettopp det som er uventet og uforberedt.

Når jeg ser på horoskopet hans så tenker jeg at det på ingen måte vil forbause meg om han vinner sin andre melodi grand prix. Det hadde vært en flott bursdagsgave. Sett ut i fra horoskopet vil det nesten forbause meg om han ikke vinner, selv om jeg personlig hverken tror han vinner eller er voldsomt begeistret for sangen. Men det som skjer i horoskopet får meg til å tvile på min egen vurdering. Uansett så vil han på en eller annen måte komme styrket ut av hele Melodi Grand Prix 2018 – og det vil være som en seier og et stort steg fremover for Alexanders musikalske karriere.

Flere artikler: