Astrologi – Få Fantastiske Forhold

5. april, 2021

Av Per Henrik Gullfoss

Kosmisk kontakt med astrologisk veiledning
I denne artikkelen snakker vi ikke bare om kjærlighetsforhold. Selv om sirkusteltet vi holder til i først og fremst har invitert inn to partnere av forskjellige eller samme kjønn, så vil den informasjonen du får her også være svært verdifull hvis du ønsker å ha gode, meningsfulle og funksjonelle forhold til dine barn, foreldre, venner, kaniner, naboer, uvenner og bekjente fra denne eller andre galakser.

Utgangspunktet for et forhold er at DU er til stede. Det vil si at det ikke fungerer å sende inn det den andre drømmer om at du skal være, eller den du selv gjerne skulle ha vært, hvis du ikke var deg selv. Det kan godt hende at forholdet er fredeligere og mere harmonisk hvis bare en bit av deg er med, problemet er bare at du egentlig ikke er i forholdet og føler deg ensom og usett, uansett hvor hyggelig det måtte virke.

colourbox.com

Dine to lys

På jorden og i astrologien har vi to lys. Det er solen og månen. På samme måte som solen sender ut sitt lys og månen reflekterer dette lyset, så har du to sider. Den ene er ditt eget lys, som gjør deg synlig. Det er viktig i et forhold at du sørger for å være synlig. Det er ikke så smart å beskylde andre for å ikke se deg, hvis du selv har skrudd ned og nesten slukket ditt eget lys. Men du har også en side som tar imot andres lys og reflekterer det, akkurat som månen reflekterer sollyset. Dette er også det som gir deg evnen til empati og medfølelse.

Å ha forhold til andre krever at du har aktivert og slått på begge dine to indre lys. Hvis vi skal si det enkelt, så dreier det seg om å vise andre hvem du er i deg selv (solen) og hvordan du reagerer på det som er rundt deg (månen). Hvis du viser deg selv slik du er, og viser andre hva du føler og hvordan du reagerer på dem, så har forholdet alle muligheter til å blomstre. Hvis du faktisk ikke liker dem og det skinner gjennom, så er det jo fint å slippe å arbeide med dødfødte prosjekter. Gjennom å gjøre deg selv og dine reaksjoner synlige, får du muligheter til å ikke kaste bort masse tid på forhold med folk du egentlig ikke er interessert i å ha et forhold til.

Når det gjelder familie o.l. er det veldig vanskelig å komme seg unna. I det tilfellet gir ærlighet den beste grobunnen for å få forholdet til å falle på plass og være det beste som er mulig å få til akkurat mellom dere.

NB! Det du har ansvar for i ditt forhold til andre, er å vise deg selv og være ærlig og vise hvordan du opplever og reagerer på den andre. Det er IKKE å fortelle den andre hvem han/hun burde være, eller at de burde reagere annerledes på deg! Den desidert største årsaken til at forhold ikke fungerer, er at begge parter er mer opptatt av hvem den andre burde være, enn å være til stede som den han/hun selv virkelig er. (Tegn og hus til din astrologiske sol og måne viser hvordan disse to lysene skinner gjennom deg.)
Både kvinner og menn kjenner Venus og Mars

Venus og Mars

Symbolet for planeten Venus har i lang tid vært symbolet for det feminine og var også symbolet for hele kvinnekampen. I mytologien er Venus, eller Frøya som hun heter på norsk, en selvstendig kvinne som vet å verdsette sine egne kvaliteter og behov.

I den greske mytologien var kjærlighetsgudinnen Afrodite og krigsguden Ares hele tiden involvert i et forhold som var både intenst og voldsomt. Ordtaket om at alt er tillatt i krig og kjærlighet, stammer fra disse to «turtelduene». Til sammen utgjør de et par som både begjærer og handler på sitt begjær. Det kan, som historien viser oss, lede til både krig og kjærlighet.

Vår indre kjærlighetsgudinne tiltrekkes av noe og frastøtes av andre saker. Vår indre kriger går ut og henter seg det han vil ha og kutter ut det han ikke ønsker fra livene våre. At begge disse er funksjonsdyktige og oppdaterte i vårt indre, er en nødvendighet for at vi skal ha vellykkede forhold.

Venus gir deg den gaven at du virkelig kan fortelle og vise andre hva det er ved dem du elsker, finner vakkert og tiltrekkes av. Den forteller deg også hva du ikke setter pris på. Hvis noen virker for frastøtende på deg, så er det kanskje ikke en god idé å smile og nikke og late som ingen ting.

Hvis du kan fortelle dem hva du hadde satt pris på at de ikke gjorde i ditt nærvær, så vil det være en stor hjelp til å utvikle mest mulig kjærlige forhold. I alle forhold er det viktig å huske på at hvis du stort sett synes hovedretten er fantastisk, så har det kanskje ikke så mye å si at den kommer i en bolle som iblant er litt slitt og sprukken i kantene.

Det er også like viktig å kunne bruke din krigerkraft til å hente deg selv det du vil ha og til å fjerne det du ikke ønsker. Hvis kvinner venter på at menn skal handle for dem, og menn venter at kvinner skal være akkurat det de begjærer, så blir forholdet fort ganske uutholdelig. Det som fungerer best i de aller fleste tilfeller er at begge parter er i stand til å verdsette seg selv og ta ansvar for egne handlinger, slik at de kan verdsette den andres skjønnhet og kraft.

colourbox.com

I gamle dager sa man at ekteskapet gjør to til ett (1+1=1). Det blir lite plass til personlig utfoldelse hvis man alltid skal være ett med den andres personlighet og preferanser. I dag er et forhold ofte to enheter (1+1=2) som står overfor hverandre, bruker mye av tiden til å krangle og veksler mellom å tiltrekkes og frastøtes av hverandre.

Det forholdet som fungerer best er ofte en trekant (1+1 =3). Det består av meg og deg og forholdet som en egen tredje enhet. Forholdet er ikke deg og heller ikke meg, men det fantastiske feltet og alle mulighetene som oppstår i møtet mellom deg og meg. For å få til det må vi være på godfot med enda en gud/ planetarisk innflytelse. Dette er gudenes sendebud Merkur. Han som hadde vinger på skoene så han kunne fly fortere enn vinden og ferdes i alle dimensjoner og lag av virkeligheten. (Venus og Mars sin plassering i ditt horoskop viser hvordan krigerguden og kjærlighetsgudinnen virker i og gjennom deg.)

Merkur

Merkur er den som gjør det mulig for alle disse figurene i ditt indre landskap å snakke med hverandre. Denne guden er på en måte sinnets nervesystem. I kroppen er det nervesystemet som samler informasjonen og opprettholder forbindelsen mellom de forskjellige organene og musklene. Tenk at guden og planeten Merkur representerer den delen av vår bevissthet som har samme funksjon for sinnet. Denne kvaliteten gjør det mulig for deg å samle de forskjellige delene av din personlighet og la dem snakke med en stemme. Den gjør det også mulig for deg å kommunisere på forskjellige plan med andre personer. Du kan ofte tro at det du tenker og mener er sannhet. I mytologien er Merkurs funksjon å være sendebud. Det heter at man ikke skal skyte budbringeren, fordi han jo bare er en budbringer.

Det samme gjelder tanken og nerveimpulsene i kroppen. Til syvende og sist er det ikke tanken som vet hva du egentlig vil. Dens oppgave er å gi deg beskjed om hva som foregår og tolke signalene. Det er de andre delene av deg, som vi allerede har snakket om, som vet hva du egentlig ønsker og føler. Merkur kan finne metoden og veien, men er i seg selv bare redskapet/sendebudet.

Tenk på Merkur som en drosjesjåfør. Drosjesjåføren leser skilt og tar bestemmelser, men har egentlig ingen anelse om hvor du skal, siden hans oppgave er å kjøre deg dit du vil. Den viktigste oppgaven for budbringeren i et forhold er å kunne formidle hvor du vil og hva du føler, det er ikke å ha rett og vite sannheten. At milten din snakker med leveren har intet med sannhet å gjøre. Den bare formidler et budskap om hva den ene trenger fra den andre for å fungere best mulig. (Merkurs plassering i ditt horoskop viser deg hvordan dette sendebudet tenker, snakker og forholder seg til landskapet der reisen skjer.)

På mange måter er det Merkur som muliggjør den alkymistiske prosessen som gjør at dere virkelig kan møtes og dele på et dypere plan. Det må opprettes forbindelser og kommunikasjonskanaler for at et meningsfylt møte kan finne sted.

colourbox.com

Du og verden rundt

Vi har nå gått gjennom de personlige kvalitetene og egenskapene vi må benytte oss av for å få våre forhold til å fungere. Men et forhold skal ikke bare fungere innad. Det må også virke utad i verden for å gi varig tilfredsstillelse innad. Jeg vil derfor gå gjennom fem ting som vi skal ha i mente i ethvert forhold vi ønsker å utvikle og forbedre. Navnet på planeten som forbinder oss med denne kvaliteten i vårt indre persongalleri vil stå som overskrift sammen med et stikkord.

Jupiter – felles mål og mening
Det å se i samme retning og ha samme visjon, eller ønske å utvide sin virkelighet i samme retning, er uhyre viktig i et forhold. I våre dager hvor det er så enkelt å forlate hverandre, så er det nesten nødvendig å ha noe felles utenfor forholdet som er essensielt for alle parter.

Saturn – tydelighet
Det å være pålitelig, på den måten at man gjør det man sier man skal gjøre og tar ansvar for egne handlinger, er nødvendig i ethvert forhold. Spesielt hvis den andre er svak på dette. Da må du ta ansvar for egne valg og handlinger, istedenfor å skylde på den andres manglende evne og vilje til å gjøre det samme.

Uranus – frihet
Hvis man føler at partneren er den som gjør en ufri, så ender man fort opp i repetisjon av barndommens mønster. Man veksler da mellom barnerollen og foreldrerollen. Det å ta ansvar for sin egen frihet, og samtidig ønske å gi den andre frihet til å utfolde og være seg selv, er absolutt nødvendig for at et forhold ikke skal surne og bli plikt og slaveri istedenfor glede og åpenhet.

Neptun – åpen kjærlighet
I ethvert forhold må det være et minstemål av åpenhet og ubetinget kjærlighet til stede. Det betyr at man gir seg selv og andre rom til det ukjente og fantasien. Da kan man finne gleden i det som skjer, istedenfor å kreve og forlange hvordan forholdet og den andre parten skal være.

Pluto – skjebne og villighet
Intet forhold er uten skjær i sjøen. Pluto gir oss mot og kraft til å komme gjennom de utfordrende prøvelsene, fordi vi vet at noe nytt, uprøvd og spennende vinker oss til seg fra den andre siden. For å orke dette må man tro det finnes en dypere hensikt med og forståelse av forholdet. Kort sagt må man være villig til å gi slipp på forholdet slik det har vært, for å kunne gå inn i forholdet slik det er i ferd med å bli.

unsplash.com

Til slutt. Ingen er alene. Vi er alle i forhold til absolutt alt rundt oss, hele tiden. Til og med når vi sover. Vi er helt avhengige av hverandre. Så til syvende og sist er det ikke et spørsmål om du vil ha forhold eller ikke. Spørsmålet er heller om du vil være et offer for andre i dine forhold. Eller om du vil skape, forme og nyte de forholdene som du selv finne viktige, interessante og fulle av liv. ●


Per Henrik Gullfoss, astrolog, tarotlegger, foredragsholder, kursleder, forfatter www.gullfoss.no

Se flere artikler her:

Horoskopet til Kong Charles III

Horoskopet til Kong Charles III

Kong Charles III har i disse dager overtatt septeret, og står nå som Skottland, Nord-Irlands, Wales og England og samveldestatenes monark og høyeste beskytter.

les mer
Vannmannenns tidsalder: Tankenes voldsomme kraft !

Vannmannenns tidsalder: Tankenes voldsomme kraft !

I Fiskenes tidsalder har menneskeheten utviklet og forfinet egenskaper som nestekjærlighet, empati og hengivelse. Vi har utallige eksempler på uselvisk kjærlighet og mennesker som i godhet og av et stort og åpent hjerte virkelig gir av seg selv, for å støtte andre. Det være seg mennesker, dyr eller kloden som helhet.

les mer
Fabeldyr og stjernetegn

Fabeldyr og stjernetegn

Fabeldyrene gir oss en duft av en annen og magisk virkelighet. De er skapninger som lever og utfolder seg i dimensjoner som ligger tett opp til vår fysiske verde

les mer