Virussykdommen

Av Dag-Rune Linnerud

Forestill deg at du bor på en planet der nesten alle lider av en virussykdom. I mer enn hundre år har aller fleste lidd av den samme sykdommen. Folk tror selvfølgelig at det er slik kroppen normalt skal være. Selv legebøkene beskriver denne sykdommen som en normal tilstand. Når folk blir født, er kroppen deres frisk, men allerede i 5-6 års alderen begynner de første symptomene å dukke opp. Innen tenårene er viruset i hele kroppen. Selv om de allerede har viruset, vet de ikke om andre har det, og er derfor livredd for å bli smittet av andre. De tør ikke gjøre det de har mest lyst til, og de har vondt i lungene sine fordi de nekter seg selv å leve i frihet.

Kan du forestille deg hvordan disse menneskene vil behandle hverandre? For å forholde seg til hverandre må de beskytte seg selv. Om noen er så uheldig å røre ved din hud, er det så smertefullt at du skynder deg å berøre huden til den andre bare for å ta igjen. Det blir nesten uutholdelig å være nær noen, og du må betale en høy pris for å ha et forhold til andre.
Forestill deg så at det skjer et mirakel en dag. Du våkner og oppdager at kroppen din er fullstendig helbredet for sykdommen. Du er hundre prosent virusfri, og det føles ikke lenger vondt om noen tar på deg. Det er som du har fått tilbake livet i gave. Men kan du forestille deg hvordan det er å være frisk i en verden der nesten alle andre lider av en smittsom virussykdom? Du kan ikke ta på andre fordi det gjør vondt for dem, og ingen tar på deg fordi de regner med at det vil gjøre vondt for deg også.

Kan du forestille deg dette, kan du kanskje forstå at hvis noen kom fra en annen planet for å besøke oss, ville de oppleve det samme med oss mennesker. Men det er ikke kroppen som er infisert av et farlig virus. Det gjesten vil oppdage er at menneskesinnet lider av en sykdom som kalles frykt. På samme måte som vi tror at et farlig virus kan komme inn i kroppen vår, er den emosjonelle kroppen full av sår. Disse sårene er infisert med følelsesmessig gift. Den fryktbaserte sykdommen viser seg som sinne, hat, tristhet, misunnelse, ensomhet og hykleri. Følgene av denne sykdommen er alle de emosjonene som får menneskene til å lide.

Forestill deg at du kunne besøke en planet der alle hadde et annet slags følelsesmessig sinn. De forholder seg alltid til hverandre på en lykkelig, kjærlig og fredelig måte. På denne planeten er du ikke redd for å være den du er eller å bli smittet av et farlig virus. Uansett hva folk sier om deg, og uansett hva de gjør, tar du det ikke personlig, og det gjør ikke vondt lenger. Du trenger ikke lenger å beskytte deg. Du er ikke redd for å elske, for å dele, for å åpne hjertet ditt. Men ingen andre er som deg. Hvordan kan du forholde deg til mennesker som er følelsesmessig såret og syke av frykt?

*

Flere artikler:

Era Life Center i Bergen

Era Life Center i Bergen

Era Life Center vil presentere et bredt helhetlig tilbud som lar mennesket utforske, nære, heale, erkjenne og leve livet slik vi som mennesker virkelig er ment å leve.