En ny president

En kort analyse av Joe Bidens horoskop

Av Per Henrik Gullfoss
Gjort på dagen da han ble erklært som vinner av presidentvalget 2020

] Joe Bidens horoskop

Amerikas kommende president er født på morgenen 20. november 1942. Han er dermed preget av stemningen som var i USA et år etter angrepet på Pearl Harbor. Han er med andre ord vokst opp i et land som er var mer preget av sjokk og krig enn det som var tilfelle etter 9/11 og den etterfølgende krigen mot av terror.

Det er kanskje denne «medbrakte» stemningen fra sine første år som gjør at han kan stå ganske rolig og uanfektet i sin kamp mot Donald Trump og en dyp politisk krigstilstand som deler USA i to forskjellige syn på virkeligheten.

Det er kanskje ikke forbløffende for noen at han er Skorpion, med Solen i tolvte hus, tett på Venus som er nær ascendenten. Han fremstår vennlig og hyggelig og ganske så åpen og utadvendt, med Venus nær en ascendent i Skytten. Men skorpionen i tolvte hus viser at han er meget klar over og dyktig til å håndtere de underliggende strømninger og stemninger og kan navigere etter de dype undervannsstrømmene i politikken. Det er antagelig nødvendig for en politiker som har overlevd mange sjøslag, men kommet noenlunde uskadd gjennom disse opprørte farvannene i en alder av snart 78 år. Solen er også trigon Jupier i Krepsen i 8 hus. Han er antagelig en mester i å få folk til å føle seg behagelig i sitt nærvær. Han er kjent for å klemme folk. Det tyder også på at han er empatisk og har en stor grad av medfølelse med dem som har det vanskelig.

Med Uranus på descendenten i opposisjon til Sol og Venus vil han hele livet ha virket litt uberegnelig og overraskende. Samtidig han hele livet har vært nødt til å forholde seg til originale og uberegnelige mennesker. På sitt beste har han dermed blitt uhyre dyktig til å håndtere det som ikke kan forutsees.
Siden Biden har fire personlig planeter i Skorpionen i tolvte hus, er han veldig preget av sine indre følelser, drømmer og forestillinger. Han har en sterk følelse av skjebne og mening. I sitt stille sinn kan han føle at han er utvalgt av noe hellig. Sannsynligvis gud, til å skape større visdom, innsikt og åndelig bevissthet i verden. Det skyldes også at han har nordnoden i niende hus i Løven i konjunksjon Chiron. En utfordring med dette er at det kan være vanskelig for ham å si hva han egentlig mener og tenker.

Jeg tror at Joe Biden har sin helt egen og personlig oppfatning av den spirituelle sannhet og hva og hvem gud er. Dette er antagelig tanker og en forståelse som han må være forsiktig med å dele i det offisiell USA. Hva han egentlig mener er det kanskje bare han og muligens de aller nærmeste som vet. Med Uranus involvert i en opposisjon og Mars i Kvadratur til Pluto har det uansett noe å gjøre med hvordan han forholder seg til makt og bruk av makt for å få sine meninger gjennom. De som forventer seg en slags pusekatt i forhold til hva Trump var, kommer til å bli skuffet. Der Trump på mange måter er mange ord og lite ull … eller som det sies: Opp som en løve og ned som en skinnfell, er Biden motsatt. Han kan virke vennlig og grei å ha med å gjøre, men når det først tetter seg til så er han antagelig langt mer villig til å bruke harde midler og slå til enn Trump var.

Vi kunne tenke oss at et slags motto for Joe Biden kan være at i krig og kjærlighet er det meste tillatt, hvis det er nødvendig og man kan forsvare det etisk.

Siden horoskopet tilkjennegir en stor evne til kjærlighet og empati, sammen med en vilje til å handle nådeløst og uventet, så får vi som ikke vet hvem han egentlig er håpe at det går den riktige veien. At han for det meste smir om våpnene til plogjern og lar stridsøksen ligge… og istedenfor går til kamp for mer kjærlighet og en verden hvor fellesskap og empati er viktigere enn våpen og hevn.

Se horoskop på presidentvalget: https://www.mystikk.no/horoskoper/biden-versus-trump/