USA: Demokratiets død?

USA sitt horoskop og dagsrapport for «kuppet» i kongressen.
Av Per Henrik Gullfoss

Jeg sitter og ser på at kongressen i USA er stormet. Dette er landet som sammen med Frankrike innførte det vi i dag kaller demokrati: Hvor hele folket er med på å bestemme hvem som skal styre. Jeg er overbevist om at Trump, hvis han hadde hatt anledning, ville brukt makt for å beholde sin posisjon som president/ny diktator i USA.

Dette fikk meg til å ta en titt på USA sitt horoskop. – 4. juli 1776 i Philadelphia.

 

USAs horoskop

Horoskop USA 4. juli 1776

USAs horoskop 6. jan 2021

Der så jeg noe helt spesielt. Pluto bruker ca. 250 år på å gå en hel runde i zodiaken. Vi kan kalle det et år i Plutos tid. Den sterke konjunksjonen i Steinbukken mellom Saturn, Jupiter og Pluto som har herjet med oss det siste året, er på samme grad som Pluto i USA sitt fødselshoroskop. Siden intet menneske noensinne har opplevd Plutos tilbakekomst til sin plassering i fødselshoroskopet, så er dette forsket lite på. (Jeg kjenner ingen som er mellom 250 og 300 år.).

Det kan derfor være interessant å se at Pluto er forbundet med død og gjenfødsel. Den er også knyttet til at det ubevisste og undertrykte. Det som vanligvis er stuet ned i underbevissthetens dypeste kjeller kommer til overflaten. Det er det vi ser når forskjellige militante høyreradikale grupper er villig til å bruke makt for å velte demokratiet i USA for å beholde Trump som president.

Nøyaktig denne dagen er Merkur i eksakt konjunksjon med Pluto i USAs horoskop. Det vi nå får høre er stemmen til det som er trykt lengst ned i mørket og det ubevisste. Når det stiger fram, vil en av tre ting skje:
Enten dytter man det tilbake og prøver å feie det under teppet.

Er det for sterkt vil det for en stund overta førersete og dominere det som skjer.
Den tredje mulighet er at man blir mer bevisst og klarer å forandre og renske ut i det som er gammelt gørr og gris.
Vi kan håpe på at det siste skjer, frykte at det midterste skjer og regne med at det første skjer. Det medfører mer blindhet, blokkeringer og fornektelser av hvilke udemokratiske, nazistiske, rasistiske og fanatiske krefter som har skapt denne bølgen.

Saturn og Jupiter har nå (desember 2020) beveget seg inn i Vannmannen hvor USAs Måne befinner seg. I astrologien hvor man stiller horoskopet for et land, representerer Månen folket. Disse transittene viser at man vil være nødt til å forstå hva frihet er og forholde seg annerledes til folket enn man før har gjort.

I de neste 3 årene vil vi se ganske klart hvor USAs styresystem og demokrati beveger seg. I beste fall kan vi håpe på en spirituell, demokratisk gjenfødsel, hvor man begynner å bry seg mer om folket, og hvordan tilstanden faktisk er blant innbyggerne, enn om egen makt, penger og profitt. En kvalitet som Trump er et eksempel på, men langt fra alene om blant USAs politikere.

Det vi nå ser er konsekvensen av et forsømt folk som har blitt stadig fattigere og mer maktesløse, mens de rike bare har blitt rikere og rikere.
En ting er i hvert fall sikkert. Når denne tiden hvor Pluto går fram og tilbake over seg selv i USA s horoskop er over i 2023/24 vil det stige fram et nytt og annerledes USA.

Per Henrik Gullfoss, astrolog, tarotlegger, forfatter, foredragsholder www.gullfoss.no

Se flere artikler her: