Blomster og stjernetegn

Blomster og stjernetegn

Velg dine hageblomster ut fra stjernetegn. Å finne ut hvilken blomst som hører til hvilket stjernetegn er ingen eksakt vitenskap. Her vil meningene være delte. Under finner du en uhøytidelig guide til blomstene som kan inspirere deg til å nyte sommeren mer.

Væren - Tulipan

Væren er et vårtegn som representerer ny fødsel og nye begynnelser. Væren stormer frem i søken etter sin egen identitet. Energi, livskraft, mot og handlekraft er nøkkelord for Væren. Tulipanen er en løkplante som rank og sterk stiger opp av den mørke vårjorden. De skinner i rødt og gult og utstråler energi der de lett synlige skaper en kontrast mot de jordfargede omgivelsene.

Tyren - Valmuen

Tyren er et sanselig tegn. De er fysiske og jordnære og opptatt av å få konkrete resultater ut av sine handlinger. Tyren er styrt av planeten Venus, skjønnhetens og kjærlighetens planet.

Blomster som ser vakre ut vil ha en spesiell plass i Tyrens hjerte. Den orientalske valmuen er stor, rød og håndfast. Den fyller ut bedene og dekker Tyrens behov for både kvalitet og kvantitet.

Tvillingene - Perleblomst

Tvillingene er her, der og overalt. De er lette og luftige i kropp og sinn. Det sanselige er ikke Tvillingenes største interesse, heller tanker og kommunikasjon. Perleblomstene kommer opp av jorden på forsommeren, små og ganske unnselige, med sine små perlerader i blått. De fyller bedene med mangfold og sine små delikate blomster.

Krepsen - Peonen

Krepsen er et vanntegn og baserer sin eksistens på følelser. Krepsen er sentimental, nostalgisk og opptatt av de nære ting. Den er følsom og trenger noe håndfast å støtte seg til. En stor flott peon med mange myke rosa kronblader og en vidunderlig duft som kan omslutte Krepsens sanseapparat er midt i blinken for Krepsen.

Løven - Rosen

Løven er stjernetegnenes konge, stor, stolt, kreativ og varm. Løver elsker å være i sentrum og er et naturlig midtpunkt i ethvert selskap. Løvens blomst må helst være dyr og vakker. Det er vel ingen blomster som overstråler rosen. Rosen symboliserer kjærlighet, skjønnhet og velstand. Store roser i rødt, gult og oransje er Løvens blomst. De trenger ikke dufte, men de må være vakre, perfekte og duggfriske. Det skader heller ikke om det er en stor bukett som man fhar fått av sin utkårede.

Jomfruen - Erteblomsten

Jomfruen er tradisjonelt analyserende, praktisk og fornuftig. Jomfruen er et jordtegn og er sterkt knyttet til sansene. Særlig synet er viktig, men de har også en god luktesans. Erteblomstene er en noe beskjeden plante, men allikevel svært synlig med sitt vell av farger og med blomster som dufter fantastisk. De symboliserer Jomfruens mangfoldighet og beskjedenhet, men også nytteverdi da erteblomstfamiliens mange arter gir oss flere spiselige belgfrukter, som erter og bønner.  

Vekten - Liljen

colourbox.com

Vekten er sammen med Tyren styrt av planeten Venus. Venus er skjønnhetens og kjærlighetens gudinne.  Vekter er særlig opptatt av forhold og kjærlighet og søker alltid etter sin sjelepartner. Siden Vekten er estetikeren fremfor noen så må blomsten være lang, slank og elegant. Den hvite liljen passer fint. En vakker lilje i en høy vase vil fullende estetikken i en Vekts hjem.

Skorpion - Vannlilje

i dypet.

Skorpionen – mystisk, hemmelighetsfull og farlig. Skorpion er et vanntegn og knyttet til følelser. Deres indre liv er intenst og bunnløst. De er som et tjern hvor ingen vet hva som skjuler seg på bunnen. Vannliljen også kalt nøkkerose, er Skorpionenes blomst. Vakre og uskyldige duver vannliljene på overflaten av tjernet og skjuler sine lange dype røtter.  

Skytten - Keiserliljen

Skytten, ildfull, eventyrlysten og idealistisk. Skytten skuer mot fremtiden og ser seg sjelden tilbake. Skyttens blomst har farge av ilden. Keiserliljen, med sin dype oransje farge, symboliserer dette tegnet. Skytten skyter ut sine piler som keiserliljen skyter sin rette ranke stamme opp fra jorda. Blomstene gløder i kveldsolen og setter de omkringstående blomstene i skyggen.

Steinbukken - Gladioler

Steinbukken er et jordtegn – ambisiøs, stolt og arbeidsom. Under det litt harde ytre skjuler det seg en følsom sjel, en sjel som lengter etter oppmerksomhet og anerkjennelse. Steinbukken liker det gamle og tradisjonsrike, og gladioler har vært dyrket i Europa i over 250 år og hører hjemme i enhver eldre hage. Steinbukken liker det lit store samtidig som de liker skjønnhet. Gladioler er blomster som gir høyde og struktur i et bed samtidig som de har rikelig med vakre klokkeformede blomster på stengelen sin.  Gladiolene er litt sene blomster, men til gjengjeld blomstrer de langt utover høsten.

Vannmannen - Papegøyeblomst

Vannmannen er et originalt og unikt menneske som elsker å skille seg ut fra mengden. Vannmannen er visjonær, full av nye ideer og tanker om fremtiden. Det er det nye, kontroversielle og eksotiske som appellerer. Papegøyeblomsten (Strelitzia), eksotisk som den er, passer godt til Vannmannen. Den er fargerik som en papegøye, spesiell og en utmerket snittblomst. Å få den til å trives på nordiske breddegrader er tilnærmet umulig, men så er ikke Vannmannen noe særlig av en gartner heller. Det er andre ting som fenger. Så en uke i vasen og så over og ut passer vannmannen godt.

Fiskene - forglem-meg-ei

Av ordet Fiskene utleder vi fort at det dreier seg om et vanntegn. Fiskenes univers er følelser, impulser og fantasi. De er omskiftelige og lever i sin egen indre verden. Alt som vekker fantasien, inspirerer Fiskene. Tegning, maling, musikk, dans og natur. Tidens uendelighet og inntrykkenes flyt trumfer til tider avtaler, arbeid og praktiske gjøremål. Forglemmegei er en passende blomst for Fiskene. Den har et vell av bitte små blå blomster. Forglemmegeien symboliserer Fiskenes flytende tilværelse her de er i fysisk form en begrenset stund før de igjen forener seg med sjelen sin som de hele tiden lengter etter.

Artikler

Månefasene og månen i stjernetegn


Full Moon
Full Moon

The moon is currently in Taurus
The moon is 16 days old